Υγεία

Το φρούτο που χαρίζει υγιή οστά

Το φρούτο που χαρίζει υγιή οστά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φρούτο: Το πεπόνι Honeydew είναι μία ποικιλία γεμάτη με οφέλη για την υγεία που ταυτόχρονα μας ενυδατώνει και μας γλυκαίνει.
Τα πεπόνια Honeydew είναι τα πιο γλυκά από όλα τα πεπόνια και είναι συνήθως στην εποχή τους από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Το γλυκό καλοκαιρινό αυτό φρούτο είναι ανοιχτοπράσινο και μαλακό στο εσωτερικό και μπορεί να έχει λευκή ή κίτρινη φλούδα στο εξωτερικό, αν και οι εκδόσεις με λευκή φλούδα είναι γενικά πιο γλυκές.

Το μελίτωμα είναι επίσης συγγενικό με τα κολοκύθια και τα αγγούρια. Το πεπόνι περιέχει άφθονο νερό καθώς και βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και μικρότερες ποσότητες άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών. Η κατανάλωση του φρούτου μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

1. Βοηθάει στην ενυδάτωση

Ένα φλιτζάνι πεπόνι σε κύβους παρέχει μεγάλη ποσότητα νερού. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού βοηθά να παραμείνουμε ενυδατωμένοι και να αποτρέψουμε την αφυδάτωση. Όταν αφυδατώνεσαι, το σώμα σου υπερθερμαίνεται και μπορεί να εμφανίσεις ασαφή σκέψη, αλλαγές στη διάθεση, δυσκοιλιότητα και πέτρες στα νεφρά. Η κατανάλωση νερού βοηθάει επίσης στη λίπανση και την απορρόφηση των αρθρώσεών.

2. Υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού

Εκτός από το νερό, το θρεπτικό συστατικό που ξεχωρίζει στο πεπόνι είναι η βιταμίνη C. Ένα φλιτζάνι πεπόνι σε κύβους παρέχει περίπου το ένα τρίτο της ημερήσιας απαίτησης για αυτό το θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται βιταμίνη C για να αντιδράσει σε παθογόνα, όπως βακτήρια, ιούς, μύκητες και παράσιτα.

Οι αντιοξειδωτικές ικανότητες της βιταμίνης C προστατεύουν επίσης τα κύτταρα από βλάβες που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Ο οργανισμός δεν μπορεί να αποθηκεύσει τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επομένως απαιτείται τακτική και επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C για την υποστήριξη της υγιούς λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

3.Μπορεί να υποστηρίξει τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Τα πεπόνια έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και υψηλή σε κάλιο, τα οποία είναι και τα δύο καλά για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης προκαλώντας τα νεφρά να αποβάλλουν το πλεονάζον νάτριο, ένα θρεπτικό συστατικό που μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση σε υπερβολική ποσότητα. Το κάλιο χαλαρώνει επίσης την ένταση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που μειώνει περαιτέρω την αρτηριακή πίεση.

4. Μπορεί να προστατεύει από τον διαβήτη τύπου 2

Έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση φρούτων όπως το πεπόνι μπορεί να είναι ευεργετική για τα άτομα που πάσχουν ή κινδυνεύουν από διαβήτη τύπου 2.
Μια ερευνητική ανασκόπηση διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 200 γραμμαρίων φρούτων την ημέρα συνδέεται με την πρόληψη του διαβήτη.

Επιπλέον, η κατανάλωση έως και 133 γραμμαρίων φρέσκων φρούτων την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις επιπλοκές και το θάνατο σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.Η κατανάλωση φρούτων αλλάζει επίσης το μικροβιόκοσμο του εντέρου, τη συλλογή των μικροβίων που ζουν στο έντερο, με τρόπους που μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

5. Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος

Τα υγρά και οι φυτικές ίνες στο πεπόνι είναι ένας σημαντικός συνδυασμός για την κανονικότητα του εντέρου και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Οι συνήθεις θεραπείες για τη δυσκοιλιότητα περιλαμβάνουν την κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών και την κατανάλωση άφθονου νερού, και το μελίτωμα παρέχει κάποια από τα δύο.

Ένα φλιτζάνι πεπονιού μπορεί να σου χαρίζει υπέροχο δέρμα, υγιή οστά και όχι μόνο

6.Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των οστών

Το πεπόνι περιέχει διάφορα θρεπτικά συστατικά που εμπλέκονται στο σχηματισμό και τη διατήρηση των οστών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C και μικρότερων ποσοτήτων βιταμίνης Κ, μαγνησίου, καλίου και αντιοξειδωτικών. Μόνο η βιταμίνη C, το κύριο θρεπτικό συστατικό του πεπονιού, έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο κατάγματος του ισχίου και οστεοπόρωσης , καθώς και με υψηλότερη οστική πυκνότητα τόσο του αυχένα όσο και της σπονδυλικής στήλης.

7.Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του δέρματος

Το πεπόνι μελιτζάνα είναι καλή πηγή νερού και βιταμίνης C και έχει αντιφλεγμονώδη δράση, τα οποία συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος. Τα κύτταρα του δέρματος εξαρτώνται από τη βιταμίνη C για την παραγωγή κολλαγόνου και τη ρύθμιση της ισορροπίας κολλαγόνου και ελαστίνης, η οποία δίνει στο δέρμα τον όγκο και το σχήμα του. Η πολύ λίγη βιταμίνη C μπορεί να οδηγήσει σε κακή επούλωση του δέρματος και φλεγμονή του δέρματος. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το γερασμένο ή κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμα περιέχει χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης C, αν και η ακριβής σχέση είναι άγνωστη. Η έρευνα δείχνει ότι η υπερβολική έκθεση σε ρύπους ή στον ήλιο σχετίζεται με μειωμένα επίπεδα βιταμίνης C στο δέρμα. Αντίθετα, η μεγαλύτερη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα σημάδια γήρανσης του δέρματος και βελτιώνει τη σφριγηλότητα, τον τόνο και το χρώμα του δέρματος.

Ένα φλιτζάνι πεπόνι σε κύβους παρέχει:

Θερμίδες: 61.2
Λιπαρά: 0,238 g
Νάτριο: 30,6 mg, ή 1% της ημερήσιας αξίας (DV)
Υδατάνθρακες: 1,5 δισ: 15.5 g
Φυτικές ίνες: 1,36 g
Πρωτεΐνη: 0,918 g
Βιταμίνη C: 30,6 mg, ή 34% της ημερήσιας δόσης.
Κάλιο: 388 mg, ή 8% της DV

Ένα φλιτζάνι πεπονιού μπορεί να σου χαρίζει υπέροχο δέρμα, υγιή οστά και όχι μόνο
PIN IT

Το πεπόνι παρέχει επίσης μικρότερες ποσότητες διαφόρων θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων βιταμινών Β, βιταμινών Α και Κ και μαγνησίου. Είναι ένα θρεπτικό καλοκαιρινό φρούτο που παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C και του νερού. Έχει επίσης συνδεθεί με την καλύτερη υγεία του δέρματος και την προστασία από χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

 

Πηγή: The Issue.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X