Ζητούν αντικατάσταση Στουρνάρα

Αλλαγή του Γιάννη Στουρνάρα, επιθυμούν ορισμένοι στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και υπουργοί. Οπως σας έχει ήδη ενημερώσει ο eretikos.gr δεν λίγοι οι υπουργοί, που θεωρούν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας «ασκεί προσωπική πολιτική».

Μετά την τελευταία παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής μετά τη λήξη του μνημονίου και κατά της καθαρής εξόδου, η οργή ορισμένων έφτασε στο σημείο να εισηγούνται την αντικατάστασή του. Μάλιστα διαρρέεται ότι υπάρχει το προηγούμενο με το μοντέλο Κύπρου, όταν ο Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε με τον Μάριο Ντράγκι και ζήτησε να αλλάξει ο Πανίκος Δημητριάδης, γιατί γιατί υπήρχαν μεγάλες διαφωνίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα, καθώς και έλλειψη συνεργασίας. Και ο Πανίκος Δημητριάδης «πείστηκε»  να υποβάλει την παραίτησή του.

Ομως, Ο Αλέξης Τσίπρας, παρότι οργίστηκε από την τελευταία παρέμβαση Στουρνάρα, αλλά και άλλοι συνεργάτες του, προς το παρόν θεωρούν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν νέο μέτωπο, όχι τόσο με τον Γιάννη Στουρνάρα, όσο με τον Μάριο Ντράγκι και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εκτιμούν ότι δεν είναι σώφρων με τα stress test των τραπεζών ανοιχτά, την τρίτη αξιολόγηση επίσης ανοιχτή ως τις 22 Ιανουαρίου και την τέταρτη να ακολουθεί και προπαντός ενόψει όλων όσων πρέπει να γίνουν για την έξοδο στις αγορές ως τον Αύγουστο και την προετοιμασία για την μετά τα μνημόνια εποχή, να ζητήσουν να αντικατασταθεί ο Γιάννης Στουρνάρας και να κοντραριστούν με την ηγεσία της ΕΚΤ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ