Auto - Moto

BSA Gold Star 650: Το χρυσό αστέρι… ξαναγεννιέται! Εντυπωσιακές εικόνες

BSA Gold Star 650: Το χρυσό αστέρι… ξαναγεννιέται! Εντυπωσιακές εικόνες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα μια θρυλική βρετανική εταιρεία που δεν κατάφερε να επιβιώσει μετά την εισβολή των ιαπωνικών εργοστασίων θα αναγεννηθεί χάρη στην βοήθεια των Ινδών. Έγινε με την Norton και την TVS και τώρα επαναλαμβάνεται με την BSA και την Mahindra, που παρουσίασε την νέα Gold Star 650 του 2022 και μας υπόσχεται πως θα είναι έτοιμη προς πώληση έως την άνοιξη του επόμενου έτους, δηλαδή μέσα 3-4 μήνες το πολύ.

Η μοτοσυκλέτα ακολουθεί κατά γράμμα την αισθητική της θρυλικής “Goldie” που είχε διαπρέψει σε κάθε μορφής αγώνες δρόμου και off—road και έχει φυσικά μονοκύλινδρο κινητήρα. Τώρα βέβαια είναι υγρόψυκτος με 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, αλλά έχει μεγάλες ψύκτρες για να μοιάζει όσο γίνεται περισσότερο με αερόψυκτο. Αποδίδει 45 ίππους στις 6.000 στροφές και έχει 4,2kg/m ροπής, με την BSA να λέει πως το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται ήδη στις 1.800 στροφές.

Τα… απίθανα κορίτσια της EICMA! Οι μοτοσυκλέτες δεν ήταν ποτέ ομορφότερες! 15+1 φωτογραφίες και βίντεο

Έχει σχεδιαστεί στην περιοχή του West Midlands της Μ. Βρετανίας και σύμφωνα με τους εκπρόσωπους της Mahindra, στόχος είναι να κατασκευάζεται εκεί (όπως και οι παλιές BSA) σε ένα νέο εργοστάσιο, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι λόγω των καθυστερήσεων που προκάλεσε η πανδημία (σ.σ. μάλλον στην Ινδία θα κατασκευάζονται στο τέλος, κάτι που είναι πιο λογικό από την Μ. Βρετανία μετά το Brexit…).

BSA και… καίγονται καρδιές!

Τιμή δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο όπως λέει και το motomag, αν η παραγωγή γίνει στην Ινδία, θα είναι σίγουρα ανταγωνιστική των δικύλινδρων Enfield 650.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X