Αναλύσεις

Χρήστος Σπίρτζης: Επικίνδυνος για τη χώρα και το λαό ο Κ. Μητσοτάκης

Χρήστος Σπίρτζης: Επικίνδυνος για τη χώρα και το λαό ο Κ. Μητσοτάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγα χρόνια οι φωτογραφίες της γιαγιάς Μαρίτσας και των γιαγιάδων της Λέσβου που τάιζαν με χαρά ένα προσφυγόπουλο έκαναν τον γύρο του πλανήτη, διδάσκοντας την ανθρωπιά και το μεγαλείο του ελληνικού λαού.

Σήμερα η γιαγιά Μαρίτσα έχει φύγει από τη ζωή… και σίγουρα δεν τη θυμούνται ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε οι υπουργοί του.

Η επικράτηση ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στη χώρα μας, που έδωσαν στέγη σε ακροδεξιές αντιλήψεις και πρόσωπα, σπρώχνουν την Ευρώπη σε πολιτικές και τακτικές που ακυρώνουν τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού πολιτισμού: τον ουμανισμό και τη δημοκρατία.

Το απάνθρωπο, τραγικό γεγονός να χαθεί η ζωή ενός παιδιού από τσίμπημα σκορπιού επειδή επικράτησαν της ανάγκης ανθρωπιστικής βοήθειας οι πολιτικές σκοπιμότητες και οι ακραίοι δογματισμοί για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα προκαλεί ανατριχίλα.

Η φωτογραφία της γιαγιάς Μαρίτσας αντικαταστάθηκε από τα αγωνιώδη μηνύματα βοήθειας για το κοριτσάκι που κινδύνευε, για την περιοχή όπου βρισκόταν και στη συνέχεια για το κοριτσάκι που χάθηκε. Η αρχική προπαγάνδα τόσο της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσο και ακροδεξιών συμπαραστατών της ήταν ότι όλες οι καταγγελίες, τα αγωνιώδη μηνύματα των προσφύγων, ακόμη και ο θάνατος του πεντάχρονου παιδιού ήταν fake news της τουρκικής προπαγάνδας, δημοσιογράφων, πολιτών και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που δεν αγαπάει τη χώρα μας και συνδράμει στην τακτική Ερντογάν.

Κατά την προπαγανδιστική τακτική τους δεν υπήρχαν πρόσφυγες στο στίγμα που έδειχναν και ο τόπος που υποδεικνυόταν βρισκόταν εκτός ελληνικής επικράτειας. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ειδοποιήθηκαν δύο φορές οι τουρκικές αρχές για να επιχειρήσουν στο σημείο που υπο δεικνυόταν από τους πρόσφυγες.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για πίεση της Τουρκίας μέσω διεθνών οργανισμών και των ευρωπαϊκών οργάνων λάβαμε απάντηση ύβρεων για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα. Την επόμενη ημέρα οι άφαντοι πρόσφυγες ξαφνικά βρέθηκαν… Τη μεθεπόμενη υπουργός της κυβέρνησης αποδέχτηκε την ύπαρξη του νεκρού παιδιού, ενώ άλλος υπουργός συνέχιζε τις ύβρεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τον πρόεδρο μας. Σήμερα ξέρουμε από το στίγμα που έστελναν οι πρόσφυγες ότι ο τόπος ήταν δηλωμένος στο ελληνικό κτηματολόγιο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Πρώτα και κύρια για το παιδάκι που χάθηκε. Και στη συνέχεια για τους χειρισμούς, τις υπηρεσίες, τις ανακοινώσεις και τα ψέματα. Για τις συνέπειες των αιτημάτων να επιχειρήσουν οι τουρκικές αρχές σε ελληνικό έδαφος. Πριν από ενάμιση χρόνο αποκαλύφθηκε ότι η ΕΥΠ παρακολούθησε ένα παιδάκι, προσφυ γόπουλο, που μια ζωγραφιά του δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Monde. Για λόγους που ο κ. Μητσοτάκης ως πολιτικός αρμόδιος γνωρίζει παρακολούθησαν επίσης δημοσιογράφο, δικηγόρο, δημόσιο λειτουργό, που συναντήθηκαν με το προσφυγόπουλο που είχε την κακή συνήθεια να ζωγραφίζει.

Σήμερα η ΕΥΠ δεν μπορεί ή δεν έχει τις εντολές να εντοπίσει αν υπάρχει και πού βρίσκεται ομάδα προσφύγων στα σύνορά μας. Ισως να είναι απασχολημένη με παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών… στο πλαίσιο του αντιδημοκρατικού οίστρου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Είναι προφανείς η σκοπιμότητα της Τουρκίας και η εργαλειοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών ως όπλο πίεσης της χώρας μας και της Ευρώπης. Είναι επίσης προφανές ότι η δική μας πολιτική δεν μπορεί να προσεγγίζει την εργαλειοποίηση της Τουρκίας. Πριν από λίγα χρόνια ακόμη και για τις Βρυξέλλες και τις συντηρητικές δυνάμεις ήταν αυτονόητος ο σεβασμός των δημοκρατικών δι αιωμάτων κάθε πολίτη, του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης, της προστασίας της ιδιωτικότητας, των προσωπικών δεδομένων και των επικοινωνιών του.

Ηταν αυτονόητοι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του πολιτισμού κάθε λαού, ο σεβασμός στην τήρηση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων για τα δικαιώματα των πολιτών, των προσφύγων, των μεταναστών. Πριν από λίγα χρόνια ο Πάπας έδινε συγχαρητήρια στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη στάση της χώρας μας απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η οποία παρά τα οικονομικά προβλήματα και τα μνημόνια, παρότι δεν είχε δομές για την αντιμετώπιση του μεγάλου προσφυγικού ρεύματος, παρότι η πολιτική μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών ήθελε μια Ευρώπη φρούριο, κατάφερε να κρατήσει τις αξίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Σήμερα τα συγχαρητήρια του Πάπα προς τον τότε Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αντικαταστάθηκαν από καταγγελίες για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, από πρωτοσέλιδα και άρθρα διεθνών MME για τις παρακολουθήσεις πολιτών, δημοσιογράφων και πολιτικών και από τον διεθνή διασυρμό της χώρας μας.

Η διολίσθηση από τον Πάπα που συγχαίρει τον Αλέξη Τσίπρα σε έναν κρυπτόμενο Κυρ. Μητσοτάκη ενώ η χώρα διασύρεται και οι υπουργοί του και ο επιτελικός μηχανισμός του σκορπούν ψέματα, ύβρεις και ψευδοπατριωτισμό αποδεικνύει την υψηλή επικινδυνότητα του κ. Μητσοτάκη για τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

Σήμερα η εικόνα της χώρας μας και της Ευρώπης είναι το αδικοχαμένο παιδάκι, το ανθρώπινο δράμα στα σύνορά μας, οι παρακολουθήσεις πολιτών, πολιτικών και δημοσιογράφων και ο κ. Μητσοτάκης. Είναι βέβαιο ότι θα καταφέρουμε να ξαναγίνει η γιαγιά Μαρίτσα και οι γιαγιάδες της Λέσβου η εικόνα της χώρας μας, η πραγματική πατριωτική πολιτική του λαού μας.

  • Ο Χρήστος Σπίρτζης είναι πρώην υπουργός τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Ανατολικής Αττικής.

Πηγή: Εφημερίδα Documento

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X