Ελλάδα

Απίστευτο! Τρία λάθη σε μία λέξη από τον Κώστα Καραμανλή…

Απίστευτο! Τρία λάθη σε μία λέξη από τον Κώστα Καραμανλή…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν γνωρίζω αν συγκαταλέγεται στους άριστους της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής. Αλλά φαντάζομαι πως ναι, αφού μάλιστα ανέλαβε και υπουργικό θώκο. Ομως, ο γόνος της μεγαλύτερης οικογένειας του κόμματος παίρνει κάτω από τη βάση στην ορθογραφία.

Ο αθεόφοβος δεν ήξερε αν ο Αχελώος γράφεται με ένα ή δύο λάμδα και ωμέγα ή όμικρον. Αν δεν πιστεύετε σας λέμε ότι το ορθογραφικό ολίσθημα  ο υπουργός Υποδομών το διέπραξε στο 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ανάπτυξης, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα. Εκεί κλήθηκε να γράψει σε ένα μεγάλο πανό μία δέσμευσή του προς υλοποίηση.

Ειδικότερα, στο πανό ήταν τυπωμένη η λέξη «δεσμεύομαι» και οι προσκεκλημένοι συμπλήρωναν με μαρκαδόρο τις δεσμεύσεις τους. Ε, άρχισε να γράφει και ο Κώστας ο Καραμανλής «Δεσμεύομαι να βρούμε την τελική λύση στο αδιέξοδο του Α…»

Και κάπου εδώ ξεκινάει το δύσκολο κομμάτι. Ο «Αχελώος» ήταν η λέξη που ήθελε να γράψει, αλλά δυσκόλευε τον υπουργό Υποδομών. Το πρώτο ερώτημα: «Δύο λάμδα ή ένα;» ρωτάει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης απαντάει «Ένα» και ο υπουργός παίρνει βαθιά ανάσα και συνεχίζει το γράψιμο μέχρι που φτάνει στο ωμέγα, όπου τα βρήκε μπαστούνια. «Ωμέγα ή όμικρον;» ξαναρωτάει… «Ωμέγα» του απαντά πάλι ο περιφερειάρχης.

Από εκεί και πέρα συνέχισε με άλλον αέρα. Παρά ταύτα δεν απέφυγε το λάθος, αφού έβαλε τον τόνο στο όμικρον αντί του ωμέγα, γράφοντας «Αχελωού».

Ο περιφερειάρχης, που είχε το ρόλο διορθωτή παρενέβη πάλι, έσβησε με το δάχτυλο τον τόνο…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X