Αθλητισμός

Άρης – Ολυμπιακός 1-2: Το ντέρμπι ήταν υπόθεση Μπουχαλάκη

Άρης – Ολυμπιακός 1-2: Το ντέρμπι ήταν υπόθεση Μπουχαλάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπόθεση του ενός ήταν το ντέρμπι κορυφής της Super League 1 καθώς ο Ολυμπιακός πέρασε σχεδόν με… περίπατο από την έδρα του Αρη.

Οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης» και έφτασαν σε μια άνετη και συνάμα σημαντική νίκη με 1-2, που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας (στο +3) δίχως πια να έχουν για συγκατοίκους τους Κίτρινους, που υπέστησαν την πρώτη ήττα στη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος μεταμορφώθηκε σε… Ελ Αραμπί και σκόραρε δύο φορές, παρέμεινε αήττητος για όγδοο σερί παιχνίδι και οδεύει πλέον για την καθοριστική μονομαχία με τη Μαρσέιγ στο Champions League που θα καθορίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια. Οι παραδόσεις πάντως τηρήθηκαν στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς ο Ολυμπιακός νίκησε για δέκατο σερί αγώνα τον Αρη, που έχει να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τον Οκτώβριο του 2012!

O Αρης μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι και πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Στο 16′ ο Φορτούνης έριξε την… προειδοποιητική βολή όταν «χόρεψε» την άμυνα των Κιτρίνων αλλά το σουτ που έκανε πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Σιαμπάνη.

Δεν έγινε όμως το ίδιο και στο 29′, οπότε ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, ο Σεμέδο βρήκε ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι, η άμυνα του Αρη δεν αντέδρασε και ο επερχόμενος Μπουχαλάκης βρέθηκε μόνος στο πίσω δοκάρι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή (0-1).

Ο,τι κι αν σχεδίασε ο Ακης Μάντζιος για να αλλάξει στο β’ ημίχρονο για την ομάδα του, το χάλασε με τη σέντρα ο Μπουχαλάκης, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ στο 47′ «έγραψε» το 0-2 έπειτα από θαυμάσια αντεπίθεση του Ολυμπιακού και συνεργασία των Σεμέδο, Ελ Αραμπί, Φορτούνη και Μπουχαλάκη.

Το παιχνίδι έμοιαζε τελειωμένο για τον Ολυμπιακό αλλά οι αλλαγές του Μάντζιου και η είσοδος των Σίλβα, Λόπεθ και Μπερτόλιο βελτίωσαν την εικόνα του Αρη που μείωσε (1-2). Στο 74′ ο Μπερτόλιο με τον Σίλβα άλλαξαν πάσες και ο Μπερτόλιο με ωραίο «τσίμπημα» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αρης έδειξε διάθεση στη συνέχεια του ματς για να σώσει την παρτίδα αλλά δεν βρήκε τον τρόπο για να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει τον Σα, ο οποίος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ήταν απλός παρατηρητής. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να πάρει μια πολύτιμη νίκη σε μια έδρα, όπου μέχρι τώρα οι Κίτρινοι ήταν αήττητοι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αρης: Σιαμπάνης, Σάκιτς, Σούντγκρεν (84′ Γκάνεα), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Τζέγκο, Σάσα (69′ Μπερτόλιο), Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (57′ Σίλβα), Γκάμα, Μάνος (57′ Λόπεθ).

Ολυμπιακός: Σα, Χολέμπας, Σισέ, Σεμέδο, Ραφίνια, Καμαρά, Μπουχαλάκης (99′ Πέπε), Εμβιλά, Φορτούνης (82′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (82′ Κάιπερς), Λοβέρα (63′ Μασούρας).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X