Auto - Moto

Aston Martin: Θα «κατακτά» τις γυναίκες με μοτοσυκλέτα ο James Bond; video

Aston Martin: Θα «κατακτά» τις γυναίκες με μοτοσυκλέτα ο James Bond; video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πείτε την αλήθεια: Όταν ακούτε Aston Martin, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι ένα πολυτελές αυτοκίνητο και δίπλα του… James Bond!

Κι όμως, δεν είναι μόνο αυτό! Οι λέξεις…. μοτοσυκλέτα, Brough Superior, κινητήρας turbo, μπλέκονται στην ίδια πρόταση και “βγάζουν” πολλές ειδήσεις. Κι αυτό διότι δύο κορυφαίες Αγγλικές εταιρίες συνεργάζονται και δημιουργούν ένα ξεχωριστό δίκυκλο.

Η Aston Martin… βγάζει μοτοσυκλέτα!

Η Aston Martin και ο ιστορικός κατασκευαστής μοτοσυκλετών Brough Superior παρουσίασαν μία μοτοσυκλέτα με κινητήρα δικύλινδρο turbo.

Πρωτιά για την Aston Martin στα δίτροχα και πρωτιά της Brough Superior για τους turbo κινητήρες.

Το αποτέλεσμα είναι η ABM 001, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, με τιμή 108.000 ευρώ.

Αντέχετε να δείτε… αυτή την παρουσίαση της ΜV Agusta Superveloce 800;video

Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Οι εικόνες… φανταστικές!

Θεριό ανήμερο η Aston Martin ABM 001

Πρόκειται για ένα sport δίτροχο (για κίνηση σε πίστα) που διαθέτει διπλό μπροστινό βραχίονα (αντί για το γνωστό πιρούνι ώστε να διαχωρίζει την κατεύθυνση από την ανάρτηση), αλουμινένιο ψαλίδι (swing-arm), τιμόνι τιτανίου, τελικό εξάτμισης από κράμα χρωμίου νικελίου (Inconel). Πολλά δομικά στοιχεία του πλαισίου είναι από ανθρακονήματα ενώ και οι τροχοί της μοτοσικλέτας (είναι αποκλειστικό σχέδιο) κατασκευάζονται επίσης από κράμα αλουμινίου.

Επίσημο! Τα supercars…. ερεθίζουν τις γυναίκες! video

Το στυλ της AMB 001 είναι πιο σύγχρονο από το μοντέλο Pendine Sand Racer της Brough Superior και τα μοντέλα Super Sports 100 (και τα δύο είναι γυμνά). Τα πλαστικά είναι βαμμένα στο παραδοσιακό χρώμα Stirling Green της Aston Martin και ματ μαύρο, ενώ τα αεροδυναμικά φτερά «S-Curve»,  που είναι προσαρτημένα στο εμπρός μέρος έχουν λειτουργικό ρόλο.

Aston Martin

Η σέλα και οι λαβές του τιμονιού είναι φτιαγμένα στο χέρι, σε δέρμα Oxford Tan, ενώ ο πίνακας οργάνων ελέγχου είναι ψηφιακός με ενδείξεις για την ταχύτητα, τις στροφές του κινητήρα και την επιλογή ταχυτήτων.

Harley Davidson: Ταράζει τα νερά κι ετοιμάζει απόβαση στην Ευρώπη! video

Η μοτοσυκλέτα έχει επίσης τα ίδια διακριτικά «Aston Martin» που βρίσκονται και στην Valkyrie, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους εννέα micron. Ο κινητήρας είναι 997 κ.εκ. υπερτροφοδοτούμενος, δικύλινδρος «V-twin», που αναπτύσσει 180 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο κιβώτιο και χάρη στην εκτεταμένη χρήση των ελαφρών υλικών έχει βάρος 180 κιλά.

Η Brough Superior ιδρύθηκε στο Nottingham το 1919, από τον George Brough. Κατά τη διάρκεια των αρχών του 20ου αιώνα, όπως αναφέρει και το newsauto, η μάρκα παρήγαγε τις πιο γρήγορες και ακριβότερες μοτοσικλέτες στον κόσμο – όπως η SS100 του 1924, η οποία έφτανε τα 160 χλμ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X