Αθλητισμός

Euro 2020: Φάση των «8»- Τσεχία-Δανία

Euro 2020: Φάση των «8»- Τσεχία-Δανία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύο εκ των μεγάλων εκπλήξεων μέχρι στιγμής της διοργάνωσης στη «μάχη» των προημιτελικών του Euro 2020 και οι Τσεχία και Δανία!

Οι δύο ομάδες κοντράρονται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού. Με την πρώτη να είναι τυπικά γηπεδούχος και τον νικητή της αναμέτρησης να αντιμετωπίζει την προσεχή Τετάρτη (7/7) στο «Γουέμπλεϊ» για τα ημιτελικά τον αντίστοιχο του Ουκρανία-Αγγλία.

Η Τσεχία κατάφερε χρονικά να πετύχει την μεγαλύτερη έκπληξη στην φάση των 16, καθώς πήρε την πρόκριση με 2-0 κόντρα στην Ολλανδία, η οποία μάλιστα ως τότε είχε την καλύτερη επίθεση των ομίλων έχοντας σκοράρει 8 τέρματα! Σε γενικές γραμμές η ομάδα του Ζλιχάβι για μεγάλο χρονικό διάστημα του ματς είχε μεγάλη προσήλωση στα μετόπισθεν, όμως στο 55′ και έπειτα από την αποβολή του ντε Λιχτ όλα άλλαξαν, αφού εκμεταλλεύθηκε όπως αποδείχθηκε στο έπακρον το γεγονός αυτό για να πάρει την πρόκριση.

Η σημερινή της μάχη της φέρνει μνήμες 2004, αφού και τότε στα προημιτελικά είχε αντιμετωπίσει ξανά τους Δανούς και είχε κερδίσει εύκολα με 3-0, αλλά στη συνέχει ως γνωστών αποκλείστηκε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Από το καλό στο καλύτερο η Δανία, “καθάρισε” με συνοπτικές διαδικασίες την Ουαλία (4-0) στη φάση των 16 του UEFA Euro 2020 και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ότι μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα στη διοργάνωση. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική τεσσάρα για τη Δανία στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά από εκείνη σε βάρος της Ρωσίας (4-1) στη φάση των ομίλων.

Το σοκαριστικό περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν φαίνεται πως συσπείρωσε τους Δανούς, που είναι ομάδα με αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι τους. Στα αγωνιστικά οι Σίμον Κίερ, Γιουσούφ Πόουλσεν και Ντάνιελ Βας ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και υπολογίζονται κανονικά από το προπονητικό επιτελείο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσεχία (4-2-3-1): Βάτσλικ, Τσούδαλ, Τσελούτσκα, Κάλας, Μπόριλ, Χόλες, Σούτσεκ, Μάσοπουστ, Μπαράκ, Σέφτσικ, Σικ.
Δανία (3-4-3): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεγκαρντ, Στρίγκερ, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Μάλε, Ντάμσγκαρντ, Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ.

Διαιτητής του ματς θα είναι ο Ολλανδός Μπιόρν Κάιπερς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X