Αθλητισμός

Τρεις μνηστήρες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Δόθηκε προσφορά από Καταριανό

Τρεις μνηστήρες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Δόθηκε προσφορά από Καταριανό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά από πολυήμερη σεναριολογία για το πιθανό ενδιαφέρον Καταριανών επενδυτών προς την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η είδηση επιβεβαιώθηκε με το βρετανικό σύλλογο να ανακοινώνει επισήμως πως δέχτηκε προσφορά εξαγοράς.

Ενδιαφερόμενος είναι ο σεΐχης Γιασίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες καταριανές τράπεζες. Είναι γιος του ισχυρού πρώην πρωθυπουργού και πρώην επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού fund της χώρας, Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι.

Η πρόταση, μέσω του ιδρύματος του σεϊχη, Nine Two Foundation, αφορά την ομάδα, το προπονητικό κέντρο, το στάδιο και όλες τις υποδομές του συλλόγου.

Το ύψος της προσφοράς δεν έγινε γνωστό, αλλά εκτιμάται πως ο «πόλεμος» των προσφορών θα ξεκινήσει πάνω από τα 4 δισ. στερλίνες. Τα βρετανικά media αναφέρουν, πάντως, πως το ύψος αυτό δεν θα ικανοποιήσει την σημερινή ιδιοκτησία, την αμερικανική οικογένεια των Γκλέιζερ που ήλπιζε να διασφαλίσει από 6 έως 7 δισ. στερλίνες. Αν και η τελική τιμή θα εξαρτηθεί προφανώς από τον ανταγωνισμό για την απόκτηση του συλλόγου.

Για την ομάδα λέγεται ότι ενδιαφέρονται και οι Σαουδάραβες, ενώ επίσημη προσφορά έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει και ο Βρετανός μεγιστάνας σερ Τζιμ Ράτκλιφ, έχοντας τη στήριξη και των οπαδών των “κόκκινων διαβόλων”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X