Διεθνή

Αφγανιστάν: Έκρηξη με τραυματίες σε τζαμί Σιιτών

Αφγανιστάν: Έκρηξη με τραυματίες σε τζαμί Σιιτών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έκρηξη σημειώθηκε σε τζαμί Σιιτών στην επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.

Η έκρηξη στο τζαμί Σαγιέντ Αμπάντ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, ενώ σύμφωνα με το Aamaj News Agency που επικαλείται αυτόες μάρτυρες, έως 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Αφγανιστάν TOLO, οι τοπικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την έκρηξη ωστόσο δεν είναι σε θέση να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες για την αιτία ή τις απώλειες.

Νωρίτερα, έκρηξη σημειώθηκε στην Καμπούλ, κοντά τζαμί Έιντ Γκα, σκοτώνοντας 12 άτομα, ενώ 32 τραυματίστηκαν. Τρία άτομα έχουν συλληφθεί για την συγκεκριμένη επίθεση.

Στα μέσα Αυγούστου οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ και ανακοίνωσαν την επόμενη ημέρα το τέλος του πολέμου. Η τελευταία επαρχία που αντιστεκόταν ήταν η Παντζσχίρ, η οποία παραδόθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου.

Καθώς οι ξένοι στρατιώτες αποχώρησαν από τη χώρα και εκκενώσεις ολοκληρώθηκαν, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την σύνθεση μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον Μοχάμαντ Χασάν Αχούντ, πρώην υπουργό Εξωτερικών την προηγούμενη φορά που οι Ταλιμπάν βρέθηκαν στην εξουσία.

https://twitter.com/AamajN/status/1446407237665185793

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X