Διεθνή

Αρχισε ο πόλεμος Τουρκίας-Συρίας

Αρχισε ο πόλεμος Τουρκίας-Συρίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πόλεμος ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία είναι γεγονός. Η Τουρκία επιτίθεται στρατιωτικά στα στρατεύματα του Ασαντ στην επαρχία Ιντλίμπ, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές από την Συρία.  Οι επιχειρήσεις διεξάγονται στο χωριό Nairab. Τουρκική οχηματοπομπή με άρματα μάχης και οχήματα με υλικό εισήλθαν στο συριακό έδαφος. Και όπως γίνεται αντιληπτό η κατάσταση εκτραχύνεται και εισέρχεται σε νέα φάση, που μία ήττα της Τουρκίας θα κοστίσει ακριβά στον Ερντογάν.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε εικονίζονται τουρκικά άρματα Μ-60 να εισβάλουν στην Συρία την ώρα που το τουρκικό πυροβολικό βάλλει κατά των δυνάμεων του Άσαντ.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι δυνάμεις ανταρτών που υποστηρίζει η Άγκυρα επιτέθηκαν στις συριακές δυνάμεις  στην Ιντλίμπ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις Μόσχας – Άγκυρας δεν προχωρούν καλά και πως ο ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος με τις εν λόγω επαφές και πως μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία είναι θέμα χρόνου.

https://twitter.com/IbrahimKadouni/status/1230456968613109761?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1230456968613109761&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.defence-point.gr%2Fnews%2Fepithesi-toyrkias-kata-ton-dynameon-toy-asant-klimakosi-stin-syria-vid

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X