Διεθνή

Ασχημη εξέλιξη για τον Αλέν Ντελόν: Τέθηκε υπό δικαστική κηδεμονία για πνευματική ανικανότητα – Μαίνεται ο πόλεμος των τριών παιδιών του (βίντεο)

Ασχημη εξέλιξη για τον Αλέν Ντελόν: Τέθηκε υπό δικαστική κηδεμονία για πνευματική ανικανότητα – Μαίνεται ο πόλεμος των τριών παιδιών του (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέν Ντελόν τέθηκε υπό την προστασία της δικαιοσύνης μετά από απόφαση του δικαστηρίου Montargis στις 25 Ιανουαρίου, όπως έμαθε η Le Figaro από πηγή κοντά στην υπόθεση. Η απόφαση αυτή, που μεταδόθηκε στα τρία παιδιά του ηθοποιού ακολουθεί την ιατρική πραγματογνωμοσύνη εγκεκριμένου ιατρού, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου.

Το μέτρο αυτό προβλέπει την προστασία του Alain Delon από νόμιμο εκπρόσωπο που ορίζει ο δικαστής, ιδίως όσον αφορά τις ιατρικές του επιλογές σχετικά με τη θεραπεία του καθώς και τους ιατρούς που διασφαλίζουν την παρακολούθησή του.

Σε γενικές γραμμές, ο νόμιμος εκπρόσωπος είναι υπεύθυνος για «τη συλλογή του εισοδήματός για λογαριασμό του ενήλικα, τη διανομή του στα έξοδά του, τη διαχείριση των τρεχόντων τραπεζικών λογαριασμών του, την επεξεργασία της αλληλογραφίας του», αλλά και «την αποφυγή πράξεων υπεξαίρεσης, όπως υπογραφές επιταγών,  πληρωμών και υπογραφή εγγράφων », είπε στη Le Figaro στις 9 Ιανουαρίου ο Me Valéry Montourcy, δικηγόρος που ειδικεύεται στα δικαιώματα των ευάλωτων ενηλίκων. Το μέτρο αυτό λαμβάνεται προσωρινά, πριν ο δικαστής αποφασίσει επί της ουσίας, δηλαδή τη σύσταση κηδεμονίας ή επιμελείας.

 

 

Αναφορά για «κίνδυνο»

Από τις αρχές Ιανουαρίου, το ζήτημα της υγείας του 88χρονου ηθοποιού, που δίνει μάχη με μια μακροχρόνια ασθένεια, έχει γίνει αντικείμενο σκληρού καυγά μεταξύ των τριών παιδιών του, Anthony, Anouchka και Alain-Fabien. Στις 4 Ιανουαρίου, ο εισαγγελέας του Montargis, Jean-Cédric Gaux, ανέφερε σε ιδιωτική επιστολή που διένειμε ο Anthony Delon ότι, σύμφωνα με προηγούμενη πραγματογνωμοσύνη, η δυναντότητα κρίσης του ηθοποιού του La Piscine και του Monsieur Klein έχει «απόλεσθεί πλήρως. Ως εκ τούτου, διευκρίνισε ότι σκέφτεται «να ανοίξει διαδικασία για να τεθεί υπό δικαστική προστασία».

Λίγες μέρες αργότερα, ο δικηγόρος Me Christophe Ayela, ο οποίος δεν είχε ακόμη απολυθεί από τον ηθοποιό, έστειλε αναφορά στον εισαγγελέα για «κατάσταση κινδύνου » τον Alain Delon με βάση τα ανησυχητικά συμπεράσματα του Ελβετού γιατρού του. Σε αυτό, ο Ελβετός γιατρός ανησυχούσε για τη διακοπή της θεραπείας του για μια μακροχρόνια ασθένεια, που επιθυμούσαν οι δύο γιοι του, παρά την αντίθεση της αδερφής τους, Anouchka.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X