Διεθνή

Χάος στο Παρίσι από τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» ενάντια στον Μακρόν (vid)

Χάος στο Παρίσι από τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» ενάντια στον Μακρόν (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χάος προκάλεσαν τα έκαναν στο Παρίσι τα 80.000 χιλιάδες «κίτρινα γιλέκα» που βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν κατά της πολιτικής Μακρόν, με αφορμή την αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

Εικόνες χάους με ξύλο, φωτιές, μπλόκα, άγριες συμπλοκές και ένα σκηνικό που θύμιζε έντονα πεδίο μάχης να εκτυλίχθηκε μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου στο κέντρο του Παρισιού, με αφορμή την αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

Κάποιοi από τους διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ μερικοί άλλοι είχαν ταμπέλες με συνθήματα που έγραφαν «Παραίτηση Μακρόν» και «Μακρόν, κλέφτη».

Μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες το κίνημα με τα «κίτρινα γιλέκα» κατάφερε να κατεβάσει στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλους και ενώ ξεκίνησε ως διαμαρτυρία στους φόρους που επέβαλλε η κυβέρνηση με αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής των καυσίμων, μετατράπηκε γρήγορα σε κίνημα διαμαρτυρίας απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε μεγάλους οδικούς κόμβους, από τα φλεγόμενα οδοφράγματα, μέχρι τα κομβόι των φορτηγών που κινούνται με αργές ταχύτητες, προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή πρόσβαση σε σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων, εμπορικά κέντρα, αλλά και βιομηχανίες.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και άλλα χημικά προκειμένου να διασπάσει το μέτωπο των διαδηλωτών, ενώ δεν έλειψαν οι συγκρούσεις σώμα με σώμα, με αρκετούς τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

Στο αποκορύφωμα της έντασης, η αστυνομία επιστράτευσε το όχημα με το κανόνι νερού, το οποίο έστρεψε πάνω στους διαδηλωτές που είχαν κατασκευάσει μπλόκο με κάγκελα και άλλα υλικά, στον κεντρικότερο δρόμο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X