Διεθνή

Επεσαν με το αυτοκίνητο σε γκρεμό 91 μέτρων και γλίτωσαν με γρατσουνιές και μελανιές

Επεσαν με το αυτοκίνητο σε γκρεμό 91 μέτρων και γλίτωσαν με γρατσουνιές και μελανιές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Κλόι Φιλντς και ο Κρίστιαν Ζελάντα δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτό το ταξίδι. Το αυτοκίνητο του ζευγαριού έπεσε σε φαράγγι, στην Καλιφόρνια, από ύψος 91 μέτρων και οι δυο τους γλίτωσαν με γρατσουνιές και μελανιές.

Η 23χρονη και ο 24χρονος ταξίδευαν την περασμένη Τρίτη σε αυτοκινητόδρομο πάνω από το φαράγγι όταν, όπως περιγράφουν, μια γυναίκα οδηγός άρχισε να τους κορνάρει από πίσω. Ο Ζελάντα λέει ότι έκανε στην άκρη, για να περάσει το άλλο όχημα. Όμως, ξαφνικά, το αυτοκίνητό τους πάτησε σε χαλίκι, περιστράφηκε κατά 180 μοίρες και έπεσε στον γκρεμό.

Το αυτοκίνητο χτύπησε σε δέντρα πέφτοντας, προτού αναποδογυρίσει και προσγειωθεί, με τις ρόδες προς τα πάνω, στον πάτο του φαραγγιού, λέει η Φιλντς.

Το ζευγάρι έπεσε από ύψος περίπου 91 μέτρων, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες και αμφότεροι δεν υπέστησαν κανένα σοβαρό τραυματισμό. «Είχαμε μόνο μώλωπες στα πρόσωπά μας, γρατσουνιές, λίγο πόνο στον αυχένα και τώρα ήπια διάσειση», δηλώνει η Φιλντς.

Ήταν ένα θαύμα που το ζευγάρι επέζησε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζον Γκίλμπερτ, από το τοπικό γραφείο του σερίφη. Σε άλλες πτώσεις αυτοκινήτων εκεί «συνήθως αντιμετωπίζουμε θανάτους», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για βαθύ και απότομο φαράγγι.

Αφού έλυσαν τις ζώνες τους και σύρθηκαν έξω από το αυτοκίνητο, το ζευγάρι ήρθε αντιμέτωπο με την επόμενη πρόκληση. Να καλέσουν σε βοήθεια από ένα φαράγγι όπου δεν υπήρχε σήμα κινητού τηλεφώνου.

Βρήκαν το τηλέφωνο της Φιλντς μερικά μέτρα από το αυτοκίνητο, με σπασμένη οθόνη και χωρίς σήμα. Όμως, το iPhone 14, μέσω μιας νέας λειτουργίας, τους έδωσε τη δυνατότητα να στείλουν μήνυμα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, μέσω δορυφόρου.

Το κέντρο της Apple ενημέρωσε τις τοπικές αρχές, δίνοντας την ακριβή θέση του ζευγαριού και αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης. Ελικόπτερο τους σήκωσε από το φαράγγι και τους μετέφερε σε νοσοκομείο.

«Είμαστε η μία περίπτωση στα 100 εκατομμύρια που βγαίνουν σώοι και αβλαβείς», είπε αργότερα ο Ζελάντα στην Φιλντς, συνοψίζοντας την περιπέτειά τους.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X