Διεθνή

Σφαγή στη Γάζα: 59 νεκροί και πάνω από 2700 οι τραυματίες

Σφαγή στη Γάζα: 59 νεκροί και πάνω από 2700 οι τραυματίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε 58 ανέρχονται οι νεκροί και σε τουλάχιστον 2.700 οι τραυματίες Παλαιστίνιοι από τον ισραηλινό στρατό στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στην Λωρίδα της Γάζας για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν αξιωματούχοι του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς είναι παιδιά κάτω των 18 ετών, εκ των οποίων ένα κορίτσι.

Οι 1.360 τραυματισμοί προήλθαν από πυρά.

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή μέρα για τους Παλαιστίνιους έπειτα από τον πόλεμο στην Γάζα το 2014.

Νετανιάχου: Οι ενέργειες του ισραηλινού στρατού είναι αυτοάμυνα εναντίον της Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ενέργειες του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν σήμερα 55 Παλαιστίνιοι κατά τη διάρκεια ογκωδών διαδηλώσεων, αποτελούν αυτοάμυνα εναντίον της οργάνωσης Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα

«Κάθε χώρα έχει την υποχρέωση να υπερασπίζεται τα σύνορά της», έγραψε ο Νετανιάχου στο Twitter.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς διακηρύσσει ότι προτίθεται να καταστρέψει το Ισραήλ και στέλνει χιλιάδες να παραβιάσουν τον συνοριακό φράκτη προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αποφασιστικότητα για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και τους πολίτες».

Αμπάς: Καταγγέλλει την ισραηλινή «σφαγή» και αρνείται οποιαδήποτε αμερικανική ειρηνευτική διαμεσολάβηση

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε σήμερα την ισραηλινή «σφαγή» στην Λωρίδα της Γάζας μετά το θάνατο τουλάχιστον 55 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

«Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ένας μεσολαβητής στην Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Αμπάς στην Ραμάλα, ενώπιον της παλαιστινιακής ηγεσίας, χαρακτηρίζοντας την αμερικανική πρεσβεία ένα «προκεχωρημένο φυλάκιο εποικισμού».

Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια με το αναπηρικό του αμαξίδιο

Αξίζει να σημειώσουμε ότι φωτογραφίες του 29χρονου Παλαιστίνιου, από προηγούμενες διαδηλώσεις, στις οποίες εικονίζεται με τα χέρια υψωμένα ή ενώ κρατάει την παλαιστινιακή σημαία, κυκλοφόρησαν ευρύτατα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μετά την είδηση του θανάτου του, κατά τη διάρκεια άλλης μιας μέρας διαδηλώσεων κι επεισοδίων, μετά την αναγνώριση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Αφότου είχε χάσει και τα δυο του πόδια σε μια ισραηλινή επιδρομή, το 2008, ο Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια με το αναπηρικό του αμαξίδιο είχε μετατραπεί σε μια μορφή που δύσκολα έχανε σε σχεδόν κάθε διαδήλωση στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Δείτε ακόμη:

Λευκός Οίκος: Η Χαμάς ευθύνεται για τους θανάτους στη Γάζα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X