Διεθνή

Η Bayer στην μάχη κατά του κορονοϊού

Η Bayer στην μάχη κατά του κορονοϊού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η συμφωνία επεκτείνει την μέχρι στιγμής συνεργασία των δύο εταιρειών, η οποία προέβλεπε βοήθεια από πλευράς Bayer προς την CureVac για τη λήψη ρυθμιστικών εγκρίσεων και την παγκόσμια διανομή του εμβολίου.
Η απόφαση έρχεται μετά τις συμφωνίες των Pfizer/BioNTech με τους κολοσσούς Sanofi και Novartis να αναλάβουν τη διεύρυνση της παραγωγής του εμβολίου των δύο πρώτων κατά του κορονοϊού, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν είχε τονίσει την Παρασκευή ότι το εμβόλιο της CureVac θα μπορούσε να λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές ακόμη και μέσα στον Μάρτιο.

Ο CEO της Bayer, Werner Baumann, είχε δηλώσει ήδη από τον Ιανουάριο ότι η εταιρεία του εξέταζε “εντατικά” κατά πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει την CureVac στην παραγωγή του εμβολίου μέσω της χρήσης του ευρύτατου παραγωγικού δικτύου της σε Γερμανία και ΗΠΑ.

Το υποψήφιο εμβόλιο της CureVac εντάσσεται στον κύκλο των εμβολίων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία messenger RNA, ανάλογη εκείνης των εμβολίων Pfizer/BioNTech και Moderna.

Πρόκειται για τα πρώτα δύο εμβόλιο που εγκρίθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις ΗΠΑ και στη Βρετανία και έχουν δείξει μέχρι στιγμής αποτελεσματικότητα περί το 95% έναντι της Covid-19.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X