Διεθνή

Η Ρωσία απειλεί με απέλαση τους ανταποκριτές της Deutche Welle

Η Ρωσία απειλεί με απέλαση τους ανταποκριτές της Deutche Welle
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία απειλεί να ανακαλέσει τη διαπίστευση της DW αφού αρνήθηκε να δεχθεί την πρόσκληση της Κρατικής επιτροπής -Δούμα στη Μόσχα, για εμπλοκή της, στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Ο γενικός διευθυντής της με την σειρά του, Peter Limbourg απορρίπτει τους ρωσικούς ισχυρισμούς, ότι έχει σχέση με παρέμβαση στις αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις αυτής της καλοκαιρινής περιόδου στην Ρωσία και ότι έχει εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις της .

Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη Deutsche Welle τον περασμένο μήνα ότι κάλεσε τους Ρώσους να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες και δήλωσε ότι θα αναλάβει δράση σύμφωνα με το ρωσικό δίκαιο.

Σχετική εικόνα

Απαντώντας στην πρόσκληση του κοινοβουλίου της Δούμα, η DW, δήλωσε: «Η αναφορά μας ακολουθεί τους κανόνες ισορροπημένης δημοσιογραφίας, πράγμα που αποκλείει την πιθανή εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρας».

Ο Λίμπουργκ επισήμανε επίσης στον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Δούμας, Vasily Piskaryov:

«Έχουμε καταστήσει σαφές ξανά και ξανά ότι δεν συμμετείχαμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και δεν θα το κάνουμε ούτε στο μέλλον. Επιπλέον, ποτέ δεν κάναμε κάλεσμα σε διαδήλωση με tweet, απλά παραθέσαμε τους διοργανωτές. Αυτό είναι προφανές, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την αναταραχή. Η κατηγορία ότι η DW παραβίασε τους ρωσικούς νόμους είναι εντελώς παράλογη.»

Να σημειώσουμε, ότι στη Μόσχα, χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν για εβδομάδες ενάντια στον αποκλεισμό πολλών πολιτικών της αντιπολίτευσης από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές αυτή την Κυριακή. Ενώ πολλοί τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη: 

ΣΥΡΙΖΑ: Γνωστές οι θέσεις της Λαγκάρντ που πάντα συνοδεύονταν από μέτρα

Διεθνής καταξίωση για τον Κώστα Γαβρά στο 76ο φεστιβάλ Βενετίας και τα κοστούμια του Τάκη Γιαννέτου

Το εστιατόριο της Τασσίας αποτελεί το σημείο κατατεθέν της Κεφαλλονιάς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X