Διεθνή

Ισπανία: Πύρινη κόλαση στην Τενερίφη

Ισπανία: Πύρινη κόλαση στην Τενερίφη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ισπανία: Από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Τενερίφη, έχουν καεί πάνω από 100.000 στρέμματα.

Η «πύρινη κόλαση» στην Τενερίφη μαίνεται ανεξέλεγκτη για 5η μέρα στο νησί και ο –μέχρι στιγμής– απολογισμός είναι θλιβερός.

Η πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη από τη 16η Αυγούστου στην Τενερίφη οφείλεται σε εμπρησμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ισπανικής αστυνομίας. Ο Περιφερειάρχης, Φερνάντο Κλαβίχο, ανέφερε επί του θέματος ότι διεξάγονται έρευνες για τους δράστες, αλλά δε γνωρίζει εάν οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις.

Η φωτιά θεωρείται η χειρότερη στην Τενερίφη, τις τελευταίες δεκαετίες. Οι φλόγες απειλούν ένδεκα οικιστικές περιοχές σε δύσβατο σημείο. Εντωμεταξύ, σε δεκαεννέα οικισμούς, ο αέρας δεν είναι καθαρός εξαιτίας του καπνού και οι πολίτες καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους.

Οι βελτιωμένες καιρικές συνθήκες βοήθησαν το έργο των πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της νύχτας (19η προς 20ή Αυγούστου), όμως, έως σήμερα έχουν καεί περισσότερα από 110.000 στρέμματα πευκοδάσους και χαμηλής βλάστησης. Δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ, έως αυτή την ώρα δεν έχουν καεί σπίτια. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, από την περασμένη Τρίτη (16/08).

Τουλάχιστον 400 πυροσβέστες και στρατιώτες, με 23 ελικόπτερα και αεροπλάνα επιχειρούν στα «πύρινα μέτωπα», σύμφωνα με το AP. Η φωτιά μαίνεται στα βορειοανατολικά του νησιού, μακριά από τις κύριες τουριστικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται στα νοτιοδυτικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X