Διεθνή

Ο Ερντογάν καυχιέται για τα εξοπλιστικά προγράμματα

Ο Ερντογάν καυχιέται για τα εξοπλιστικά προγράμματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ερντογάν: Τα όσα δήλωσε στο παρελθόν φαίνεται πως έχει ξεχάσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας για εξοπλιστικά προγράμματα στην Τουρκία, κάνει αυτό για το οποίο κατηγορούσε την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας, την ίδια ώρα που ο Ερντογάν έλεγε πως η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τα αντίστοιχα δικά της!

Μάλιστα σε ομιλία του πέταξε και πάλι καρφιά, λέγοντας πως παρά τα εμπόδια και τα φανερά και κρυφά εμπάργκο, η Τουρκία δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Ακόμη έκανε και μια επικοινωνιακή επίδειξη δύναμης, προσθέτοντας πως σε χερσαία, εναέρια και θαλάσσια μέσα καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες της με εγχώριες και εθνικές δυνατότητες.

Ως παράδειγμα των παραπάνω, ο Ερντογάν έδωσε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη λέγοντας πως η Τουρκία βρίσκεται ανάμεσα στις 3 σημαντικότερες χώρες του κόσμου στον τομέα ενώ επίσης είναι ανάμεσα στις 10 χώρες του κόσμου στην ναυπήγηση του δικού της πολεμικού πλοίου και είμαστε σε σημαντική θέση στις εξαγωγές στον αυτόν τον τομέα.

Φυσικά, οι δηλώσεις τούρκου προέδρου μόνο τυχαίες δεν θεωρούνται καθώς ο ίδιος θέλει να στείλει το μήνυμα αυτονομίας της χώρας τη στιγμή που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κλείσει το μεγάλο deal με τις ΗΠΑ για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16.

Πηγή: Geostratigika.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X