Διεθνή

Ο Μάριο Ντράγκι εναντίον της λιτότητας στην Ευρώπη

Ο Μάριο Ντράγκι εναντίον της λιτότητας στην Ευρώπη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πυρά εναντίον του Συμφώνου Σταθερότητας και συνεπώς εναντίον της γερμανικής έμπνευσης λιτότητας στην Ευρώπη εκτόξευσε ο Μάριο Ντάγκι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός και πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αλλαγής των κανόνων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε: «H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια ”ιδέα” (για την αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας), η οποία θα περιέχει τις προτάσεις όλων των χωρών του ευρώ και ίσως ολόκληρης της Ένωσης, θα πρέπει να το εξακριβώσουμε. Ο στόχος είναι να βρεθεί συναίνεση σε μια σειρά κανόνων. Η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλο το 2022. Είναι λίγο πρώιμο να πούμε -λεπτομερώς- τι ακριβώς θα κάνουμε, αλλά εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν λόγοι, βάσει των οποίων θεωρώ ότι δεν είναι ρεαλιστικό να επιμείνουμε στους κανόνες του παρελθόντος.

»Ακόμη καλύτερα, το να επιμείνουμε στους ίδιους κανόνες του παρελθόντος με τη σημερινή χρηματο-οικονομική υποδομή, στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θεωρώ κάτι το μη ρεαλιστικό. Θα αρχίσει μια φάση προβληματισμού και επεξεργασίας και στη συνέχεια θα φτάσουμε σε μια κοινή απόφαση. Μπορεί να υπάρξουν συμπτώσεις απόψεων μεταξύ των διαφόρων χωρών και αυτό αποτελεί, φυσικά, μέρος της διαπραγμάτευσης, η οποία θα ξεκινήσει προς το τέλος του χρόνου».

Μάριο Ντράγκι: Η νέα δύναμη στην EE, μετά τις γερμανικές εκλογές

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X