Διεθνή

Πύρινη λαίλαπα στην Χαβάη: «Στάχτη» έγινε μια ολόκληρη πόλη

Πύρινη λαίλαπα στην Χαβάη: «Στάχτη» έγινε μια ολόκληρη πόλη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πύρινη λαίλαπα στην Χβάη: Τουλάχιστον 36 άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά τις πυρκαγιές, που φούντωσαν από ανέμους και κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της πόλης-θέρετρο Λαχάινα στο νησί Μάουι της Χαβάης, ανέφερε η κομητεία Μάουι σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ την Τετάρτη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hawaii News Now (@hawaiinewsnow)

Πολλές γειτονιές κάηκαν ολοσχερώς καθώς οι δυτική πλευρά του νησιού σχεδόν αποκόπηκε, με μόνο ένα αυτοκινητόδρομο ανοιχτό και χιλιάδες πολίτες να εκκενώνουν, καθώς οι αξιωματούχοι μιλούν για εκτεταμένες καταστροφές στη Λαχάινα, το λιμάνι της και τις γύρω περιοχές. Ορισμένοι άνθρωποι κατέφυγαν στον ωκεανό για να γλιτώσουν από τον καπνό και την φλόγες.

Εναέρια βίντεο δείχνουν στήλες καπνού να υψώνονται από το ένα οικοδομικό τετράγωνο στο άλλο στη Λαχάινα, τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό στο Μάουι, όπου στεγάζονται πολλά μεγάλα ξενοδοχεία. Με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τρεις μεγάλες πυρκαγιές, το δυτικό Μάουι ήταν κλειστό για όλους εκτός από τους εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης και όσους εκκενώνουν τις περιοχές τους.

Οι πυρκαγιές, οι οποίες ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, κατέκαψαν επίσης τμήματα του του Μεγάλου Νησιού της Χαβάης. Η πολιτεία δήλωσε ότι χιλιάδες στρέμματα κάηκαν.

 

Περισσότεροι από 11.000 ταξιδιώτες απομακρύνθηκαν από το Μάουι. Αν και τουλάχιστον 16 δρόμοι ήταν κλειστοί, το Μάουι λειτουργούσε πλήρως και οι αεροπορικές εταιρείες έριχναν τους ναύλους και πρόσφεραν απαλλαγές για να φύγουν οι άνθρωποι από το νησί.

Ορισμένοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να πηδήξουν στον Ειρηνικό Ωκεανό για να ξεφύγουν από τον καπνό και τις συνθήκες πυρκαγιάς, γεγονός που ώθησε την αμερικανική ακτοφυλακή Guard να τους διασώσει, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της κομητείας Μάουι.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξετάζουν αναφορές μαρτύρων για ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους.

Πηγή: Reuters

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X