Διεθνή

Στιβ Τζομπς: Ιδού το χαρακτηριστικό που τον έκανε σπουδαίο επιχειρηματία!

Στιβ Τζομπς: Ιδού το χαρακτηριστικό που τον έκανε σπουδαίο επιχειρηματία!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ήταν ο συνιδρυτής της Apple και ο οραματιστής μερικών από τις πιο επαναστατικές καινοτομίες στην τεχνολογία των κινητών και των υπολογιστών. Έτσι, το ταλέντο του Στιβ Τζομπς είναι για τους περισσότερους δεδομένο.

Όμως, σύμφωνα με τον πρώην CEO της Apple Τζον Σκάλι, το πραγματικό χαρακτηριστικό που έκανε τον Στιβ Tζομπς τόσο σπουδαίο επιχειρηματία δεν ήταν το ταλέντο του με την τεχνολογία αλλά κάτι πιο προσωπικό.

Ποιο ήταν αυτό το ταλέντο του Στιβ Τζομπς; Η ικανότητα να ακούει!

Ο Σκάλι σε συνέντευξη του στο CNBC αποκάλυψε πως αυτή η ικανότητα δεν ήταν «έμφυτη» για τον Τζομπς, αλλά κατάφερε και την ανέπτυξε στην πορεία μετά από μερικές… αναποδιές.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως ο Στιβ Tζομπς αποχώρησε από την Apple to 1985, σε ηλικία 27 ετών μετά από μια κόντρα με τον ίδιο τον Τζον Σκάλι και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με την στρατηγική κατεύθυνση τη εταιρείας.

Στα 12 χρόνια που ακολούθησαν, ο Στιβ Τζομπς ίδρυσε ακόμα μια εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, την NeXT πριν επιστρέψει στην Apple το 1997.

Όμως ο Σκάλι αναφέρει πως όταν ο Τζομπς επέστρεψε ήταν ένας «διαφορετικός άνθρωπος». Τόσο πολύ μάλιστα που αναφέρεται σε αυτόν ως «Στιβ Tζομπς 1.0» και «Στιβ Τζομπς 2.0».

Και εξηγεί: «Ο ‘Στιβ Tζομπς 1.0’ ήταν απίστευτα φιλόδοξος και δύσκολα μπορούσες να του αλλάξεις γνώμη ενω o ‘Στιβ Τζομπς 2.0’ ήταν πιο ώριμος και είχε τη διάθεση να συζητήσει και να ακούσει τους γύρω του».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X