Διεθνή

Τεράστια ανατροπή! Οι Πράσινοι κοντά στην πρώτη θέση στη Γερμανία

Τεράστια ανατροπή! Οι Πράσινοι κοντά στην πρώτη θέση στη Γερμανία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πλώρη για την πρώτη θέση έχουν βάλει οι Πράσινοι στη Γερμανία. Η “ψαλίδα”  από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα περιορίστηκε στις τρεις μονάδες, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Χριστιανική Ένωση παραμένει στο 26%, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν έξι μονάδες και φθάνουν στο 23%. Η επίδοση αυτή είναι 14 μονάδες πάνω από το ποσοστό που έλαβαν στις εκλογές του 2017. Ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο με απώλεια μίας μονάδας βρίσκεται στο 14%. Το ίδιο ποσοστό  συγκεντρώνει και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Χάνει όμως δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Η Αριστερά (Die Linke) χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 9%, με τους Φιλελεύθερους (FDP) να χάνουν δύο μονάδες και να μένουν στο 8%.

Σε ό,τι αφορά την γνώμη των πολιτών από την κυβέρνηση, μόλις το 25% δηλώνει ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από το έργο του μεγάλου συνασπισμού.

Για την Καγκελάριο Μέρκελ ωστόσο η εικόνα έχει βελτιωθεί κατά έξι μονάδες από την τελευταία μέτρηση. Το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ικανοποιημένοι φθάνει το 50%. Το κόστος των πρόσφατων ενδοκυβερνητικών διενέξεων φαίνεται ότι χρεώνεται ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Από αυτόν δηλώνει ικανοποιημένο μόνο το 20%. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για τον Βαυαρό πολιτικό από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X