Διεθνή

Το πορτρέτο του Ιησού με τεχνητή νοημοσύνη…

Το πορτρέτο του Ιησού με τεχνητή νοημοσύνη…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όταν σκεφτόμαστε τον  Ιησού Χριστό, ίσως ασυναίσθητα, η εικόνα που έρχεται στο μυαλό όλων μας είναι αυτή από τις εικόνες στις εκκλησίες, καθώς και η μορφή του Ρόμπερτ Πάουελ από την διαχρονική ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως κανένας δεν γνωρίζει πώς ακριβώς έμοιαζε ο Ιησούς, αφού η εξωτερική του εμφάνιση δεν περιγράφεται στις Γραφές. Μάλιστα για αυτό υπάρχει λόγος: Μιας και για τον Χριστιανισμό δεν έχουν καμία σημασία τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου, κατ’ επέκταση ούτε του Θεανθρώπου.

Βέβαια, στις γραφές υπάρχουν κάποια στοιχεία για τον Ιησού, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην απεικόνισή του.

Αυτά χρησιμοποίησε η σελίδα History in Pictures στο Facebook και με τη βοήθεια της τεχνολογίας δημιούργησε μια φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται το πρόσωπο του Χριστού.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και συνδυάζοντας την παραδοσιακή εικονογραφία με πληροφορίες σχετικά με την εθνικότητα του Ιησού, την εποχή και την περιοχή στην οποία ζούσε, δημιουργήθηκε «πορτραίτο» του Ιησού Χριστού.

Οι περισσότεροι σύγχρονοι ιστορικοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς, ο οποίος γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, περιοχή κοντά στην Ιερουσαλήμ στη Μέση Ανατολή, ήταν ένας άνδρας με μαύρους τόνους δέρματος και διακριτικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ωστόσο, οι σύγχρονες απεικονίσεις του Ιησού, προφανώς επηρεασμένες από τη ρωμαϊκή απεικόνιση του Ιησού Χριστού, τον δείχνουν συχνά ως λευκό άνδρα με ίσια μαλλιά.

Όμως, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες το πρόσωπο του Ιησού Χριστού ήταν μάλλον πολύ διαφορετικό από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας.

Δείτε την εικόνα…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X