Διεθνή

Τουρκία: O Τσαβούσογλου καταδικάζει τα «άσχημα» σχόλια Ντράγκι για Ερντογάν

Τουρκία: O Τσαβούσογλου καταδικάζει τα «άσχημα» σχόλια Ντράγκι για Ερντογάν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Άγκυρα καταδικάζει έντονα τα «άσχημα» σχόλια του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ο οποίος κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι εξευτέλισε την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια επίσκεψης στην Άγκυρα την Τρίτη και χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «δικτάτορα».

Η Τουρκία κάλεσε το βράδυ της Πέμπτης τον Ιταλό πρεσβευτή στη χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις δηλώσεις Ντράγκι, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Μάριο Ντράγκι, αναφερόμενος στην προσβολή κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις Βρυξέλλες, είπε πως λυπάται ιδιαίτερα που η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπέστη αυτή τη συμπεριφορά και τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι σε «δικτάτορες», αναφερόμενος στον Ερντογάν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναγκάσθηκε να καθίσει σε έναν απομακρυσμένο καναπέ μακριά από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη στην Άγκυρα.

Έξαλλος ο Ερντογάν: Θίχτηκε που τον είπε «δικτάτορα» ο Ντράγκι

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X