Διεθνή

Βομβιστική επίθεση στην Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη

Βομβιστική επίθεση στην Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στην Τουρκία ανέλαβε το PKK, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ANF που σχετίζεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ANF, το χτύπημα στο υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας πραγματοποίησε το Τάγμα Αθανάτων, ενώ επισημαίνει ότι η επίθεση αυτοκτονίας έγινε την ημέρα της έναρξης των εργασιών του τουρκικού κοινοβουλίου στην Άγκυρα μετά τη θερινή διακοπή.

Το χτύπημα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έγινε για διαμαρτυρία για τα βασανιστήρια κατά των Κούρδων σε φυλακές στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, για τη χρήση χημικών όπλων που απαγορεύονται από τους διεθνείς νόμους, καθώς και για τη λεηλασία και καταστροφή της φύσης του Κουρδιστάν.

Το δημοσίευμα του ANF κατονομάζει τους νεκρούς δράστες της επίθεσης. «Αυτή τη σπουδαία και ιστορική δράση πραγματοποίησαν οι σύντροφοί μας Ροχάτ Ζιλάν και Ερντάλ Σαχίν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Νεκροί οι δράστες, δύο τραυματίες αστυνομικοί

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά, ο οποίος διευκρίνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως ένας από τους δύο επιτιθέμενους ανατινάχθηκε και πως ο άλλος σκοτώθηκε «με μια σφαίρα στο κεφάλι».

Η ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων – βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα επιτήρησης δείχνει ένα όχημα να προσεγγίζει αργά και να σταθμεύει μπροστά στην κύρια είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών. Ο επιβάτης που κάθεται μπροστά βγαίνει από το αυτοκίνητο και προχωρεί με το όπλο στο χέρι, πυροβολεί και ανατινάζεται μπροστά από το φυλάκιο του αστυνομικού στη σκοπιά.

Ένας δεύτερος άνδρας τρέχει με τη σειρά του αλλά εξαφανίζεται από την εικόνα προτού σκοτωθεί από την αστυνομία.

Ο Γερλικαγιά κάλεσε τους δημοσιογράφους να σταματήσουν να μεταδίδουν εικόνες από την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά της η γενική εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα. Απαγόρευσε επίσης σε όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά δίκτυα, να μεταδίδουν εικόνες από τον τόπο της επίθεσης.

Η πρώτη αντίδραση Ερντογάν

«Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του κοινοβουλίου, μερικές ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X