Σοκάρει ο πραγματογνώμονας: Έτσι σκότωσαν την Ειρήνη – Την έβλεπαν να αργοπεθαίνει…

Στο σενάριο της δολοφονίας επιμένει η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη, ενώ σοκ προκαλεί η εκτίμηση του δικαστικού πραγματογνώμονα Ανδριανού Γκουρμπάτση, κατά τον οποίο οι δράστες ήταν δύο και μάλιστα παρακολουθούσαν τον αργό και βασανιστικό θάνατο της 44χρονης…

Η οικογένεια αναμένει πλέον εναγωνίως την απόφαση του Εισαγγελέα, καθώς μετά τη Μεγάλη Δευτέρα θα κρίνει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη κατά αγνώστων ή συγκεκριμένων προσώπων ή όχι.

Στην έκθεση που συνέταξε ο πραγματογνώμονας αναφέρει ότι στον τόπο θανάτου της Λαγούδη βρέθηκαν δυο άτομα. Το ένα άτομο είναι ο δολοφόνος, τον οποίο  περιγράφει ως οργανωτικό και μεθοδικό και μάλιστα ως άτομο που έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει άλλα άτομα. Το δεύτερο άτομο είναι ο βοηθός του.

Τα άτομα αυτά σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα γνώριζαν τη λειτουργία του μηχανισμού της καύσης και έτσι στόχευσαν στο να μην υπάρξει πλήρης καύση, αλλά μερική, ώστε να προκληθούν δηλητηριώδη αέρια τα οποία εισέπνευσε η άτυχη Ειρήνη Λαγούδη και έτσι εξέπνευσε.

 Κατά την εκτίμηση του κ. Γκουρμπάτση κάποιος παγίδευσε την άτυχη Ειρήνη Λαγούδη, οδηγώντας την επίτηδες στο απόμερο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή, με σκοπό να την βγάλει από τη μέση. Πιστεύει ακόμη ότι θύτης και θύμα διαπληκτίστηκαν. Αυτό, με βάση τα στοιχεία που βρήκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Στο διαπληκτισμό επάνω ο δολοφόνος και ο βοηθός του κατάφεραν να ακινητοποιήσουν την άτυχη 44χρονη και στη συνέχεια να την τοποθετήσουν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και κατόπιν να βάλουν φωτιά.
Αυτό που σοκάρει είναι πως ο πραγματογνώμονας ισχυρίζεται ότι ο δολοφόνος και ο συνεργός του επί 10 με 15 λεπτά παρακολουθούσαν ευρισκόμενοι και οι δυο έξω από το αμάξι, την Ειρήνη Λαγούδη να βρίσκεται εντός και να ασφυκτιά μέχρι να πεθάνει.
Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας της 44χρονης, σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” θα παραδώσει την έκθεσή του στον Εισαγγελέα Αγρινίου και όπως υποστηρίζει η υπόθεση αυτή δεν θα κλείσει σύντομα καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Βασίλης Ταουξής μίλησε στο protothema.gr και αποκάλυψε ότι ο ίδιος και οι τεχνικοί σύμβουλοι έχουν καταλήξει στο «ποιοι» και «γιατί» σκότωσαν την Ειρήνη Λαγούδη.

«Είναι προφανές ότι και εγώ και οι συνεργάτες μου αλλά και οι τεχνικοί σύμβουλοι έχουμε καταλήξει στο «ποιοι» και «γιατί» σκότωσαν την Ειρήνη Λαγούδη. Και μάλιστα, αυτές τις σκέψεις τις μοιράζονται και οι αστυνομικοί του Αγρινίου.

Ενδεχομένως η Ειρήνη ήξερε πρόσωπα και πράγματα και ήταν σε μια κόντρα με τους δράστες για να αποκαλύψει πιθανές κρυφές άλλες δραστηριότητές τους. Όλοι πιστεύουμε πως σε αυτή την υπόθεση υπήρξε έγκλημα, άρα θα υπάρξει και τιμωρία. Θεωρώ ότι σύντομα η δικαιοσύνη θα οδηγηθεί όχι απλώς στα ίχνη αλλά σε άσκηση κατηγορίας κατά των φυσικών αυτουργών αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος» λέει ο κ. Βασίλης Ταουξής.

«Την Τρίτη πρόκειται να πάνε στο Αγρίνιο και πάλι, μια ομάδα νομικών συμβούλων και δικηγόρων της υπόθεσης προκειμένου να επισκεφθούν τον Εισαγγελέα. Θα γίνει ένας νέος κύκλος ερευνών για να ψάξουμε νέα στοιχεία που έχουν περιέλθει εν γνώση μας» καταλήγει ο κ. Ταουξής.

Πηγή: Espresso, Πρώτο Θέμα

Επιμέλεια: Γιάννης Κοσμίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ