Ελλάδα

Χαϊδάρι: Τέσσερις σωματοφύλακες προστάτευαν τον επιχειρηματία που «γάζωσαν»!

Χαϊδάρι: Τέσσερις σωματοφύλακες προστάτευαν τον επιχειρηματία που «γάζωσαν»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ούτε ένας, ούτε δύο. Τέσσερις! Τέσσερις σωματοφύλακες προστάτευαν τον 49χρονο επιχειρηματία που “γαζώθηκε” το πρωί της Τρίτης, 29.10.2019, στο Χαϊδάρι και κατέληξε κάποιες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eretikos.gr, δύο άνδρες τον συνόδευαν το πρωί πηγαίνοντας στην επιχείρησή του και δύο διαφορετικοί τον συνόδευαν το βράδυ, όταν έφευγε…

Αυτό βέβαια δείχνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι ο 49χρονος είχε κατανοήσει πως χρειαζόταν προστασία και δεύτερον και κυριότερον: Ότι στον υπόκοσμο αν… παρθεί μια απόφαση μοιάζει δύσκολο έως απίθανο να μην εκτελεστεί (σ.σ. μεταφορικά και κυριολεκτικά).

Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή εκτιμούν πως η στυγνή εκτέλεση ήταν “συμβόλαιο θανάτου”, ενώ συνεχώς πληθαίνουν οι αποκαλύψεις γύρω από τη μαφιόζικη δολοφονία…

Το πρώτο βίντεο ντοκουμέντο μετά την εκτέλεση στο Χαϊδάρι

Σε βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, έχουν καταγραφεί οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα να φεύγουν από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα, στιγμές αφού είχαν γαζώσει με καλάσνικοφ τον πατέρα τριών παιδιών.

Οι δύο πλεύρισαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία και τον πυροβόλησαν από τη μεριά του συνοδηγού, τη στιγμή που εκείνος θα έκανε αναστροφή στη λεωφόρο Αθηνών. Αμέσως μετά διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αν και τα κίνητρα της εκτέλεσης παραμένουν άγνωστα, ο τρόπος που έδρασαν οι δύο δράστες, «γαζώνοντας» με καλάσνικοφ το πολυτελές τζιπ του επιχειρηματία, δείχνει πως πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στον «πόλεμο της νύχτας».

σημείο.

Χαϊδάρι

Ο Δ.Μ. είναι ο νεκρός επιχειρηματίας στην ενέδρα στο Χαϊδάρι

Η Greek Mafia και το «ένοχο» παρελθόν του 49χρονου που εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να εντοπίσουν τους δολοφόνους του επιχειρηματία ανασύρουν από το αρχείο υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλοκή η «Greek Mafia», καθώς το θύμα στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία με τις δραστηριότητές του. Μάλιστα, πριν από τρία χρόνια (Μάιος 2019) η επιχείρηση εμπορίας καφέ που διατηρούσε το θύμα στο Χαϊδάρι είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης σηματοδοτώντας προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Η αρχή και το τέλος της μαφιόζικης εκτέλεσης στο Χαϊδάρι – Τα “περίεργα” πάρε – δώσε και οι αποκαλύψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις των νόμων περί τυχερών παιγνίων. Μάλιστα το 1998 είχε απασχολήσει δικαστικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. για πιθανές σχέσεις του με συμμορίες μπράβων και μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς επίορκων αστυνομικών.

Για το ίδιο κύκλωμα είχε εξετασθεί κι η εμπλοκή του πρώην αστυνομικού της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου που δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στη Παιανία.

Παράλληλα, φέρεται πως διατηρούσε σχέσεις και με το φερόμενο αρχηγικό μέλος της Greek Mafia, Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε από εκτελεστή με καλάσνικοφ στις αρχές του 2018, στο Χαϊδάρι.

Εξετάζεται ο ρόλος των αστυνομικών στην υπόθεση

Εν τω μεταξύ, η υπόθεση δολοφονίας του 49χρονου περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή δύο αστυνομικών.

«Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη», ανακοίνωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας βρίσκονταν τυχαία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, πίσω από το όχημα του 49χρονου επιχειρηματία, που δέχτηκε «βροχή» πυροβολισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αστυνομικοί υποστήριξαν ότι γνώριζαν τον επιχειρηματία αλλά συμπτωματικά βρέθηκαν εκεί, ενώ η δολοφονική επίθεση διαδραματίστηκε μπροστά τους και είδαν τους δύο δράστες να πυροβολούν τον επιχειρηματία με πολεμικό καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, ο ένας από τους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι γνώριζαν τον επιχειρηματία και είχαν μαζί του ραντεβού για καφέ, γι’ αυτό και τον ακολουθούσαν.

Το παρελθόν τους και η… σάρωση

Οι αστυνομικοί υπηρετούν ο ένας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και ο δεύτερος έχει αποσπαστεί πρόσφατα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Ο ένας αστυνομικός υποστήριξε ότι πυροβόλησε τουλάχιστον 4 φορές στον αέρα για εκφοβισμό, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τη βαλλιστική εξέταση των καλύκων που βρέθηκαν εκεί.

Στο μεταξύ, θα αναζητηθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, σε όλη την πορεία του οχήματος προκειμένου να εντοπιστούν κινήσεις των δύο δραστών αλλά και η τυχόν μακρά παρουσία των αστυνομικών πίσω από το όχημα του επιχειρηματία, κάτι που θα επεκτείνει την έρευνα στην πιθανότητα να αποτελούσαν μία «άτυπη συνοδεία ασφάλειάς του» και που όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, θα προκαλέσει την εντολή προκαταρκτικής έρευνας και διαθεσιμότητας των αστυνομικών έως την ολοκλήρωσή της.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής αναμένεται να λάβουν καταθέσεις και από τους δύο αστυνομικούς προκειμένου να πουν αν είχαν δει τυχόν ύποπτες κινήσεις των δραστών ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X