Ελλάδα

Χαϊδάρι: Το… πιστολίδι και οι τρεις μαρτυρίες «κλειδιά» που «δείχνουν» τους δράστες!

Χαϊδάρι: Το… πιστολίδι και οι τρεις μαρτυρίες «κλειδιά» που «δείχνουν» τους δράστες!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η στυγνή, μαφιόζικη εκτέλεση του 49χρονου επιχειρηματία, Δημήτρη Μάλαμα, στο Χαϊδάρι, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης και όλα δείχνουν πως ίσως το… κλειδί βρίσκεται σε μια άλλη ένοπλη συμπλοκή!

Πιο συγκεκριμένα, στο “πιστολίδι” μεταξύ δύο αντίπαλων ομάδων Αλβανών, τον Ιούλιο του 2018 στην οδό Μαυρομματαίων, ενδέχεται να κρύβεται το μυστικό της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία, στις 10.55 π.μ. της Τρίτης, στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της Καθημερινής, το περιστατικό είχε γίνει έξω ακριβώς από καφετέρια που ο άτυχος επιχειρηματίας φέρεται να είχε στην ιδιοκτησία του. Στις 3 τα ξημερώματα της 4ης Ιουλίου δέκα άτομα, όλοι υπήκοοι Αλβανίας που ανήκαν σε δύο αντίπαλες συμμορίες, είχαν έλθει σε συμπλοκή και είχαν ανταλλάξει πυροβολισμούς.

Η συμπλοκή ενάμισι χρόνο πριν την εκτέλεση στο Χαϊδάρι

Μετά από επέμβαση αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν συλληφθεί τρεις από αυτούς. Οι δύο ηλικίας 42 και 29 ετών είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Ο πρώτος ανήκε σε συμμορία μπράβων με έδρα την Ηλιούπολη και είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις εκβιασμών, ενώ ο δεύτερος έχει εμπλακεί στην απαγωγή ενός ομοεθνούς του αλλά και σε υπόθεση μαστροπείας.

Η αρχή και το τέλος της μαφιόζικης εκτέλεσης στο Χαιδάρι – Τα «περίεργα» πάρε – δώσε και οι αποκαλύψεις

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, τα μέλη της μιας ομάδας διατηρούσαν διαύλους επικοινωνίας με τον πρόσφατα δολοφονημένο επιχειρηματία και δρούσαν υποστηρικτικά για λογαριασμό του. Αντίθετα, τα μέλη της άλλης συμμορίας φέρονται να είχαν πάει στο σημείο προκειμένου να ζητήσουν ή να εισπράξουν κάποιο χρηματικό ποσό. Στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες εξάλλου είχαν βρεθεί 13.000 ευρώ σε μετρητά. Τη στιγμή της συμπλοκής πάντως, ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας δεν βρισκόταν στο σημείο.

Ανοίγει ξανά ο φάκελος μετά το μαφιόζικο “χτύπημα” στο Χαϊδάρι

Μετά τον φόνο του 49χρονου στο Χαϊδάρι οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών μελετούν εκ νέου τον φάκελο εκείνης της υπόθεσης (την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών) αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών. Με εκείνη την υπόθεση εξάλλου και όχι με την έκρηξη βόμβας στα γραφεία της εταιρείας διανομής καφέ που διατηρούσε στη λεωφόρο Αθηνών (2016) θεωρούν στην ΕΛ.ΑΣ. πιθανότερο να συνδέεται η προχθεσινή εν ψυχρώ δολοφονία του 49χρονου.

Στις αρχές της δεκαετίας άλλωστε και ο 49χρονος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα σωματεμπορίας και μάλιστα είχε παραπεμφθεί σε δίκη με βαριές κατηγορίες. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί έπειτα από καταγγελία δύο αλλοδαπών γυναικών στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, και στη δίκη σε δεύτερο βαθμό τού είχε επιβληθεί εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Ο ρόλος των αστυνομικών

Έρευνα, στο μεταξύ, για την εμπλοκή αστυνομικών στο περιστατικό διεξάγει και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Χαϊδάρι

Ο Δ.Μ. είναι ο νεκρός επιχειρηματίας στην ενέδρα στο Χαϊδάρι

Αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν χθες στην «Κ» ότι έχουν ήδη γίνει ανακριτικές ενέργειες και τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι δύο αστυνομικοί αναμένεται να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην υπηρεσία. Ενώπιον των συναδέλφων τους από το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών αρνήθηκαν ότι απασχολούνταν παράνομα ως φρουροί του επιχειρηματία και υποστήριξαν ότι ενώ πήγαιναν για καφέ βρέθηκαν τυχαία στο σημείο της δολοφονίας.

Είπαν ακόμα ότι πυροβόλησαν 4 φορές στον αέρα για να τρέψουν τους δράστες σε φυγή, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν καταδίωξαν τους δολοφόνους απάντησαν ότι σταμάτησαν προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον αιμόφυρτο επιχειρηματία. Από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο του φόνου, επιβεβαιώθηκε ότι οι 4 προέρχονται από πιστόλι του αστυνομικού και 18 από το καλάσνικοφ των δραστών που πάντως δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Οι τρεις μαρτυρίες – κλειδιά για το φονικό στο Χαϊδάρι

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, τρεις μαρτυρίες περιμένουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών για να καταφέρουν να βρουν στοιχεία που θα λύσουν τον γρίφο της εκτέλεσης του Δημήτρη Μάλαμα στο Χαϊδάρι. Η κατάθεση της συζύγου του 50χρονου επιχειρηματία και των δύο αστυνομικών που, όπως είπαν στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ, γνώριζαν τον επιχειρηματία, αλλά βρέθηκαν «τυχαία» στο σημείο για να πιουν καφέ εκτιμούν οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών ότι θα δείξουν αν φοβόταν κάτι ο 50χρονος και πώς στήθηκε το σκηνικό του θανάτου το μεσημέρι της Τρίτης στο φανάρι της λεωφόρου Αθηνών με τη Σατωβριάνδου.

Παράλληλα κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το δρομολόγιό του. Είναι επίσης σίγουροι ότι υπήρχε ομάδα παρακολούθησης που πήρε από πίσω την ανθρακί BMW του Μάλαμα από το σπίτι του στο Μαρούσι μέχρι το Χαϊδάρι, και σε ανοικτή γραμμή με τους δολοφόνους τούς οδήγησαν στο σημείο της εκτέλεσης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν μέσα από το υλικό των καμερών που έχουν ήδη βάλει στο μικροσκόπιο να αποκωδικοποιήσουν το δρομολόγιο των δύο πληρωμένων εκτελεστών, που άδειασαν το καλάσνικοφ πάνω στον 50χρονο επιχειρηματία για να τον σβήσουν από το χάρτη.

Φοβόταν!

Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών είναι ένα: Ποιος ήθελε νεκρό τον 50χρονο επιχειρηματία και «ναύλωσε» τους δύο killers με το καλάσνικοφ να του στήσουν καρτέρι;

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής από τη μαφιόζικη δολοφονία στο Χαιδάρι

Είχε να κάνει με κάποια προσωπική διαφορά, συναλλαγή ή συμφωνία που δεν τηρήθηκε; Το βέβαιο είναι ότι ο 50χρονος φοβόταν. Έπαιρνε συνοδεία αστυνομικών –τέσσερις το… 24ωρο όπως ήδη σας έχει ενημερώσει ο eretikos.gr– και σχεδίαζε να θωρακίσει το αυτοκίνητό του. Ήξερε δηλαδή ότι είχε ανοικτά μέτωπα και εχθρούς με άγριες διαθέσεις και ανησυχούσε για τη ζωή του. Η εκτέλεσή του έχει σχέση με τον αιματηρό πόλεμο των ανθρώπων της νύχτας που τα τελευταία χρόνια μετρά 12 θύματα; Τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν από τις καταθέσεις της συζύγου του, η οποία βρισκόταν στην Αγγλία όπου σπούδαζε το παιδί του, των φίλων αλλά και των στενών συνεργατών του, ίσως -λένε οι αστυνομικοί- δείξουν και τον άνθρωπο που σφράγισε σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X