Ελλάδα

Η αλγεινή ιστορία Ελληνα διπλωμάτη με το σκυλί…

Η αλγεινή ιστορία Ελληνα διπλωμάτη με το σκυλί…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γνωρίζαμε ότι το διπλωματικό σώμα είχε μία αριστοκρατική προσέγγιση. Στη λαϊκή γλώσσα θα λέγαμε πως οι διπλωματικοί υπάλληλοι ήταν…ψηλομύτες. Στην γλώσσα των σαλονιών θα μιλούσαμε για ελιτίστικη προσέγγιση και συμπεριφορά. Με τα χρόνια η αριστοκρατική πλευρά περιορίστηκε και η συμπεριφορά και στάση των διπλωματικών υπαλλήλων έγινε πιο γήινη.

Από εκεί όμως, μέχρι τον λαχαναγορίτικο τσαμπουκά, υπάρχει μεγάλη διαφορά, η οποία καθόλου μα καθόλου δεν συνάδει με το διπλωματικό σώμα, τη διπλωματική γλώσσα, τη διπλωματική συμπεριφορά.

Τον λαχανογορίτικο τσαμπουκά Ελληνα διπλωμάτη, που υπηρετεί στην Αγκυρα, είδαν την περασμένη Πέμπτη οι επιβάτες και το πλήρωμα πλοίου που κάνει το δρομολόγιο από Τσεσμέ σε Χίο. Βεβαίως και οι Τούρκοι λιμενικοί υπάλληλοι του Τσεσμέ.

Οι πληροφορίες που έχει ο eretikos από το ακριτικό νησί αναφέρουν ότι το βραδάκι της Πέμπτης έφτασε με αυτοκίνητο στον Τσεσμέ ο διπλωματικός υπάλληλος Σ.Ζ. (όλα τα στοιχεία στη διάθεση του υπουργού Νίκου Δένδια) της πρεσβείας στην Αγκυρα με το σκυλάκι του. Δυστυχώς ο Ελληνας διπλωμάτης δεν είχε πιστοποιητικό κτηνίατρου για το σκυλάκι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ταξιδέψει από την Τουρκία  στην Ελλάδα, γιατί το τελωνείο στη Χίο δεν θα επέτρεπε το σκυλί να εισέλθει στη χώρα χωρίς πιστοποιητικό γιατρού.

Του το είπαν του διπλωμάτη, αλλά εκείνος ανένδοτος. Ηθελε ντε και καλά να ταξιδέψει. Επέμεναν ο καπετάνιος και οι άλλοι αρμόδιοι του Τσεσμέ, αλλά ο διπλωμάτης δεν άκουγε τίποτα. Η αναχώρηση του πλοίου καθυστερούσε, ο κόσμος αδημονούσε. Αρχισε να αγανακτεί. Ομως, ο διπλωμάτης ήταν αμετάπειστος. Δεν ξέρω αν στη διαμάχη ακούστηκαν και γαλλικά, αλλά ξέρω ότι με την πάροδο του χρόνου η αγανάκτηση του κόσμου μεγάλωνε. Αλλά ο Σ.Ζ. (επαναλαμβάνω, τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση του υπουργού Νίκου Δένδια) δεν έλεγε να κατεβεί από το πλοίο, να βρει ένα κτηνίατρο και να αναχωρήσει με επόμενο πλοίο.

Μα τα πολλά και αφού πέρασε πολύ ώρα ο Σ.Ζ. (τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση του Νίκου Δένδια) υπάκουσε στις προτροπές του καπετάνιου και των αγανακτισμένων επιβατών, έχοντας όμως ήδη προκαλέσει αλγεινή εντύπωση που δεν συνάδει στο ελάχιστο με διπλωμάτη…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X