Ελλάδα

Η Άντζελα Γκερέκου… επανεμφανίστηκε! Οι εικόνες ντροπής και η παρέμβαση

Η Άντζελα Γκερέκου… επανεμφανίστηκε! Οι εικόνες ντροπής και η παρέμβαση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κώστας Λούλης, επισκέφθηκαν το Αχίλλειο, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Γκίκα. Αμέσως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και τους τουριστικούς φορείς του τόπου…

Στο σημείο της… ντροπής η Άντζελα Γκερέκου

Αφορμή για την επίσκεψη αποτέλεσαν οι ντροπιαστικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του νησιού και της χώρας, αλλά και μια από τις πιο γνωστές αυτοκρατορικές επαύλεις της Ευρώπης.

Η κυρία Γκερέκου μάλιστα στο παρελθόν κατά την παρουσία της ως Υφυπουργός Πολιτισμού είχε ενδιαφερθεί για το Αχίλλειο και είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ περίπου τόσο για τις παρεμβάσεις στο κτίριο του Αχιλλείου και στους κήπους, όσο και στο δάσος του Αχιλλείου εκτάσεως 80 περίπου στρεμμάτων με στόχο την υλοποίηση της μελέτης Δοξιάδη για την συνολική ανάδειξη του μνημείου μέχρι την Γέφυρα Κάιζερ.

Σοκ στην Μυτιλήνη! Μαθητές έστειλαν στο νοσοκομείο την καθηγήτριά τους!

Αλλά μετά την αλλαγή της Κυβέρνησης του 2014 ο σχεδιασμός αυτός εγκαταλείφθηκε. Μετά την επίσκεψη στο Αχίλλειο τόσο η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου όσο και ο Γενικός Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Κώστας Λούλης τόνισαν ότι αποτελεί ανάγκη να γίνουν άμεσα οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στο μνημείο και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν όλες τους οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες.

Οι εικόνες ντροπής στο Αχίλλειο

Οι τοίχοι έχουν υποστεί διάβρωση, ενώ σε κάποιους άλλους λείπουν ολόκληρα κομμάτια. Οι ρωγμές μαγνητίζουν τα βλέμματα σε όλα τα δωμάτια. Θησαυροί αφημένοι καταστρέφονται. Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές…

Δείτε τις

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X