Επιλογές

Ο Κυριάκος “μαγειρεύει” τις εκλογικές λίστες της ΝΔ-Ποιους θέλει να αποκλείσει

Ο Κυριάκος “μαγειρεύει” τις εκλογικές λίστες της ΝΔ-Ποιους θέλει να αποκλείσει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανισμοί της Νέας Δημοκρατίας και προετοιμάζονται για τις εκλογές. Στο έργο τους πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν η αξιολόγηση και η βαθμολογία των βουλευτών και στελεχών. Από αυτές θα εξαρτηθούν και οι υποψηφιότητες για τις επόμενες εκλογές. Επικεφαλής του έργου της καταγραφής, σύμφωνα με την Κυριακάτικη Kontranews είναι ο Κων. Τσιάρας γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι καταγραφείς συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία για τα στελέχη. Σε ποια κανάλια ή ραδιόφωνα εμφανίστηκαν και τι είπαν, που αρθρογράφησαν και τι έγραψαν. Και όπως λένε θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των νυν βουλευτών και των στελεχών του κόμματος, όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η Κυριακάτικη Kontranews, η οποία δημοσιεύει ονόματα βουλευτών και στελεχών που αναμένεται να αποκλειστούν από τις λίστες.

Ομως, θα χρησιμοποιηθούν, όπως λένε γνώστες των παρασκηνίων και για να αποκλειστούν ενοχλητικοί και αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε η κοινοβουλευτική ομάδα που θα προκύψει, να είναι πλήρως ελεγχόμενη.

Οι “ενοχλητικοί”  αναφέρουν οι πληροφορίες της Κυριακάτικης Kontranews είναι κυρίως βουλευτές που ανήκουν στην καραμανλική πτέρυγα και επειδή ορισμένοι από αυτούς δεν διαθέτουν ισχυρό πολιτικό εκτόπισμα, θα μπορούσαν να τεθούν εκτός της λίστας των υποψηφίων βουλευτών χωρίς μεγάλους κραδασμούς.

Αλλά στο στόχαστρο υπάρχουν, παραδόξως θα πουν όσοι δεν γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στο παρασκήνιο της ΝΔ,  βουλευτές και στελέχη που κινούνται στο δεξιότατο άκρο και στο σαμαρικό μπλοκ.

Τους πιο σημαντικούς από αυτούς δεν πρόκειται να τους στερήσει την υποψηφιότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά θα επιχειρήσει να τους αποδυναμώσει από την τοποθέτηση σε εκλογικές περιφέρειες, όπου η επιρροή τους είναι χαμηλή και επομένως η εκλογική τους επίδοση δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει έναν πολύ ισχυρό ρόλο μετεκλογικά.

Ετσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ότι θα βρεθεί απαλλαγμένος από τον εναγκαλισμό των ακροδεξιών του κόμματός του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος τη ΝΔ δεν πρόκειται να ικανοποιήσει το αίτημα του Μάκη Βορίδη να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, όπως ζητά, ενώ ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στον Αδωνι Γεωργιάδη να είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα και όχι στο Βόρειο όπου έχει καπαρώσει θέση ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης. “Δεν μπορεί οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος να είναι υποψήφιοι στην ίδια περιφέρεια”  είναι το επιχείρημα.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X