Επιλογές

Τζόκερ: Εγγραφο-καταπέλτης για το υπουργείο Πολιτισμού

Τζόκερ: Εγγραφο-καταπέλτης για το υπουργείο Πολιτισμού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καταπέλτης κατά του υπουργείου Πολιτισμού είναι η πληροφορία που φέρνει στη δημοσιότητα το ethnos.gr. Σύμφωνα με αυτή το υπουργείο είχε εκδώσει την 1η Οκτωβρίου έγγραφο το οποίο απέστειλε στην εταιρεία διανομής και τους κινηματογράφους και σύστηνε να αποτρέπουν την είσοδο στους κινηματογράφους σε νέους κάτω των 18 ετών.

Η έγγραφη σύσταση του υπουργείου Πολιτισμού εκδόθηκε δύο ημέρες πριν από την πρεμιέρα της ταινίας Τζόκερ στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προβολή της ταινίας Τζόκερ στην Αμερική, θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή, προκειμένου να μην παρακολουθήσουν την ταινία ανήλικοι.

Πού έπρεπε να γίνονται έλεγχοι

Βάσει του εγγράφου θα έπρεπε να γίνονται έλεγχοι στα γκισέ, για να μην επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών. Έλεγχοι θα έπρεπε να γίνονται και από τους αιθουσάρχες. Στους κινηματογράφους υπάρχουν δύο σημεία ελέγχου. Ένα στα γκισέ και ένα στον έλεγχο του εισιτηρίου που γίνεται πριν την είσοδο στις αίθουσες. Η συγκεκριμένη σύσταση είχε αρκετά χρόνια να εκδοθεί για κάποια ταινία και αποδεικνύει ότι το υπουργείο Πολιτισμού είχε παρακολουθήσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ταινία Τζόκερ στην Αμερική. Ανάλογη σύσταση είχε γίνει πριν από αρκετά χρόνια για ταινία θρίλερ.

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στους κινηματογράφους για να κάνουν τους ελέγχους, τότε τους επεδείχθη το συγκεκριμένο έγγραφο, που ουσιαστικά «υπενθύμιζε» την εφαρμογή του νόμου του 1937. Μάλιστα, το επίμαχο έγγραφο συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία που έχει συνταχθεί για τους κατηγορουμένους γονείς των παιδιών, που προσήχθησαν από αίθουσα κινηματογράφου στο Μαρούσι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X