Fragilemag

Μόδα – Γιατί δεν θέλουμε να θυμόμαστε το ανδρικό στυλ της δεκαετίας του 1970

Μόδα – Γιατί δεν θέλουμε να θυμόμαστε το ανδρικό στυλ της δεκαετίας του 1970
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στιλ. Κάθε δεκαετία αφήνει μια κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Θυμόμαστε τη δεκαετία του 1950 μέσα από τα πλούσια παντελόνια και τα λευκά πουκάμισα με τους μεγάλους γιακάδες του Έλβις. Η δεκαετία του 1960 είχε αντι-πολιτισμικό υλικό. Κάποια στιγμή οι Μπιτλς έβγαλαν τα στυφά καλοσιδερωμένα τους κοστούμια για να φορέσουν τζιν. Οι Ρόλινγκ Στόουνς έτρεξαν, γρήγορα, να υιοθετήσουν το χίπη στυλ. Ο Τζιμ Μόρισον λάτρεψε μαύρα ρούχα. Τι θυμόμαστε από εκείνη την εποχή; Την απόπειρα απενοχοποίησης του σεξ, τη σύνδεση της ροκ μουσικής με την κοινωνική αλλαγή και τα ναρκωτικά, συνθετικά ή οργανικά δεν είχε σημασία.

Και μετά; Μετά έσκασε η δεκαετία του 1970. Εδώ είμαστε. Εδώ έγινε το έγκλημα. Η μουσική, το σεξ, τα ναρκωτικά διατηρήθηκαν ως αξίες ενός νεότευκτου τρόπου ζωής αλλά το δόγμα της φινέτσας διαφοροποιήθηκε δραστικά. Τα στενά κολλητά τζιν αντικαταστάθηκαν από παντελόνια-καμπάνες. Οι μυτερές μαύρες χαμηλοτάκουνες μπότες “μεταμορφώθηκαν” σε θεόψηλα, γεμάτα καμπύλες, έγχρωμα παπούτσια. Στα 70s το χρώμα μπήκε παντού, σε κάθε πιθανό και απίθανο συνδυασμό. Τα μαλλιά πήραν αυτό το compact πλαστικοποιημένο στυλ. Έδιναν την αίσθηση φορεμένου κράνους παρά μέρος ανθρώπινου σώματος.

Στυλιστικά, τη δεκαετία του ’70 κάποια πράγματα για τους άνδρες δεν πήγαν καθόλου καλά. Είδαμε κοστούμια που θέλουμε να ξεχαστούν, εσώρουχα που αποθέωναν το σεξοϋπονοούμενο με απίθανους τρόπους. Η ανδρική μόδα της εποχής που παρουσιάζεται μέσα από vintage φωτογραφίες σοκάρει με  αλαφροΐσκιωτο τρόπο.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X