Fragilemag

Σον Κόνερι – Ο άνδρας που έδειξε πώς οι άνδρες πρέπει να γερνούν

Σον Κόνερι – Ο άνδρας που έδειξε πώς οι άνδρες πρέπει να γερνούν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είτε ως Τζέιμς Μποντ είτε ως πατέρας του Ιντιάνα Τζόουνς, ο σκωτσέζος ηθοποιός ενσάρκωσε στους ρόλους του τον άνδρα με μια μοναδική γήινη σεξουαλικότητα, όπως αποδεικνύουν οι ταινίες που πήρε μέρος. Ο Σον Κόνερι πέθανε σε ηλικία 90 ετών στις 31 Οκτωβρίου 2020. Πιο γνωστός για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, ο σκωτσέζος ηθοποιός είχε μια καριέρα που διήρκεσε σχεδόν 60 χρόνια. Σε μια εποχή που οι πιο δημοφιλείς Βρετανοί ηθοποιοί ήταν γνωστοί για τις ερμηνείες τους στον Σαίξπηρ, ο Κόνερι έγινε παγκόσμια γνωστός με παρουσία στην οθόνη που ήταν πιο γήινη και πιο σέξι. Η φωνή του με τη μουσική σκωτσέζικη προφορά και η εκπληκτική φυσιογνωμία του αιχμαλώτισαν την προσοχή του κοινού, ακόμα και όταν έπαιζε απέναντι από τους πιο καταξιωμένους και ελκυστικούς ερμηνευτές της γενιάς του.

Αυτές οι 10 ταινίες ξεπερνούν τον Μποντ (αν και υπάρχουν μερικές περιπέτειες του πράκτορα 007 εκεί) για να δείξουν πώς ο Κόνερι κατέκτησε την οθόνη, από την νεότητά του μέχρι την ωριμότητά του.

1. Από τη Ρωσία με αγάπη
Ο “Δρ Νο” σύστησε τον Τζέιμς Μποντ στη μεγάλη οθόνη, αλλά η δεύτερη ταινία της σειράς ενίσχυσε το μύθο, επεκτείνοντας ολόκληρη την ιδέα ενός υπερκατασκόπου που μάχεται ενάντια στους επίδοξους κατακτητές του κόσμου. Ο Κόνερι κατόρθωσε να γειώσει τα όλο και πιο εξωφρενικά σενάρια με τα gadgets, τους εκκεντρικούς κακοποιούς και τις μοιραίες γυναίκες.

2. Πράκτωρ 007: Εναντίον Χρυσοδάκτυλου
Η τρίτη από τις ταινίες του Μποντ κινείται πέρα ​​από την παρωδία, με μία από τις πιο ευφάνταστες ιστορίες συνωμοσίας της σειράς των ταινιών. Είναι το είδος της ταινίας όπου ο Μποντ πρέπει να απελευθερωθεί ενώ βρίσκεται δεμένος πάνω σε ένα μεταλλικό τραπέζι και μια ακτίνα λέιζερ κινείται αργά προς το σώμα του.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X