Fragilemag

Στην οθόνη – Τα πνεύματα του Ινισέριν

Στην οθόνη – Τα πνεύματα του Ινισέριν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ναι, συχνά, τα σύνορα ανάμεσα την κωμωδία και το δράμα δεν είναι μόνο κοντινά, σχεδόν νομίζεις εφάπτονται, είναι και ανεξέλεγκτα. Σ’ αυτή την ταινία “Τα πνεύματα του Ινισέριν”, που μπήκε στην κούρα των Όσκαρ με 9 υποψηφιότητες (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α και Β Ανδρικού Ρόλου, Β Γυναικείου Ρόλου, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μοντάζ και Πρωτότυπης Μουσικής), οι ανθρώπινες συμπεριφορές κοσκινίζονται. Οι ανθρώπινες αντιφατικότητες αποθεώνονται. Η ταινία, στο σύνολό της, είναι υπέροχη.

Ο σκηνοθέτης Μάρτιν ΜακΝτόνα («Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι», «Αποστολή στην Μπριζ») έχει μοναδική ματιά στην ανάλυση χαρακτήρων  Με το ζευγάρι των πρωταγωνιστών Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίσον έχει “αναμετρηθεί” ξανά. Η τριάδα ήταν εξαίσια στο Αποστολή στην Μπριζ (2018). Έτσι δεν είναι;

Το 1923 στο απομακρυσμένο νησί Ινισέριν της Ιρλανδίας δύο κολλητοί φίλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση όταν ο Κολμ απαιτεί από τον Πάντρικ να πάψει να του μιλάει. Γιατί; Πώς; Τι τον οδηγεί σε αυτή την, σχεδόν παρανοϊκή, απόφαση; Ως ποινή του Πάντρικ κάθε φορά που θα βγαίνει λέξη από το στόμα του με εκείνον αποδέκτη, θα του κόβει και ένα δάχτυλο.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X