Fragilemag

Τα 5 in / 5 out της εβδομάδας

Τα 5 in / 5 out της εβδομάδας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

5 in / 5 out –  Οι λίστες είναι old school χούι (εντάξει, δεν πάμε και στην εποχή της περισπωμένης), είναι ένα σκάλωμα του μυαλού, είναι μια συνήθεια.

Στην -κάθε- πόλη τρέχουν πράγματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση, τρέχουν και εκείνα που τη χαλούν.

Εννοείται υπάρχουν και εκείνα που τρέχουν και κοιτώντας τα απορούμε αν είναι δυνατόν να έχουν συμβεί πραγματικά.

Είναι γνωστό πως ζούμε στην εποχή του συλλογικού ναρκισσισμού, των απανωτών άνγκρι φέις, των δημιουργών περιεχομένου (έτσι γενικώς). Αυτά είναι τα δέκα πράγματα που μας έφτιαξαν χαλώντας μας και μας χάλασαν φτιάχνοντάς μας.

5 in

1. O Μίλτος Τεντόγλου και το (ένα ακόμα) χρυσό του. Ένα χρυσό αφιερωμένο στις οικογένειες των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών την ίδια ώρα που η κυβερνητική απόπειρα συγκάλυψης είναι κάτι παρά πάνω από εμφανής.

2. Νίκος Παππάς – Δεν είναι ότι συμφωνούμε με όσα λέει στις περαντζάδες του στα πρωινάδικα και τις life-style εκπομπές του Σαββατοκύριακου. Εκείνο που τον κάνει φιλικό στο περιβάλλον του κοσμικού διαλόγου είναι πως στο πρόσωπο του βλέπουμε (πρώην) επαγγελματία αθλητή να συμμετέχει στο δημόσιο λόγο χωρίς να είναι “κάγκουρας”.

3. Το FRAU μετά το Εθνικό Θέατρο , πίσω από το Εθνικό Θέατρο (REX). Στιλάτες mainstream μουσικές και ποτά σε τιμές που αντέχει το μεροκάματο του ηθοποιού. Παλιά υπήρχαν τα καλλιτεχνικά καφενεία, τώρα το στέκι είναι στη Φειδίου 6.

4. Η εκπομπή του Γιώργου Βουδικλάρη για το θέατρο μέσα από το βλέμμα της θεατρικής κριτικής, στο Τρίτο Πρόγραμμα. Συζητήσεις, συμφωνίες και διαφωνίες με κέντρο το Ελληνικό Θέατρο κάθε φορά από μια διαφορετική πένα και με μουσικές επιλογές που ξαφνιάζουν. Ο «Κριτικός από τη Μάνη», στη σκηνή των ερτζιανών κάθε Παρασκευή στις 20:10.

5. Στα Πατήσια (τα Άνω) υπάρχει το Μανταλάκι (πολύ κοντά στο Σταθμό του Αγίου Ελευθερίου). Το συνεργατικό καφενείο -που έχει και μπάρα- όπου σερβίρουν το καλύτερο “μπουγιουρντί” της περιοχής. Με το που σκάει το λιωμένο τυρί στο στόμα η γκρίζα γειτονιά γίνεται έγχρωμη. 

 

5 out

1. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης – Alter Ego- κέρδισε στον πλειστηριασμό για τα σήματα της Ελευθεροτυπίας. Ποιος λέει ακόμα ότι η ελευθερία του τύπου στη χώρα (μας) κυκλοφορεί ελεύθερη (εκτός από τον πρωθυπουργό;) Ποιος νοιάζεται κιόλας; 

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X