Fragilemag

Τα 5 in / 5 out της εβδομάδας

Τα 5 in / 5 out της εβδομάδας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

5 in / 5 out –  Οι λίστες είναι old school χούι (εντάξει, δεν πάμε και στην εποχή της περισπωμένης), είναι ένα σκάλωμα του μυαλού, είναι μια συνήθεια.

Στην -κάθε- πόλη τρέχουν πράγματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση, τρέχουν και εκείνα που τη χαλούν.

Εννοείται υπάρχουν και εκείνα που τρέχουν και κοιτώντας τα απορούμε αν είναι δυνατόν να έχουν συμβεί πραγματικά.

Είναι γνωστό πως ζούμε στην εποχή του συλλογικού ναρκισσισμού, των απανωτών άνγκρι φέις, των δημιουργών περιεχομένου (έτσι γενικώς). Αυτά είναι τα δέκα πράγματα που μας έφτιαξαν χαλώντας μας και μας χάλασαν φτιάχνοντάς μας.

5 In

1 – Το Maestro 2 επιστρέφει στο Mega. O Χριστόφορος Παπακαλιάτης συνεχίζει την πολυδοξασμένη πορεία του. Να πούμε εδώ πως αναγνωρίζουμε στον Χριστόφορο τη διάθεσή του για ποιοτική, τεχνικά άρτια, τηλεόραση. Υπήρξαν φορές που είδαμε το πρώτο Maestro με μηδενισμένο Volume. Οι διάλογοι ήταν προβλέψιμοι. Τα πλάνα όμως και οι σκηνοθετικές γωνίες που έπαιζαν στην οθόνη ήταν χάρμα.

2 – 80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομουνιστών από τους ναζί στην Καισαριανή και η Μαρία Φαραντούρη αφιερώνει στη συναυλία, που διοργάνωσε το ΚΚΕ στο Νήαρ Ήστ, «Το Γελαστό Παιδί» στη Μάγδα Φύσσα και εκείνη, αφού της δίνει το χέρι, πέφτει στην αγκαλιά του Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον κόσμο να τραγουδά σύσσωμος «ανάθεμα την ώρα, κατάρα στη στιγμή, σκοτώσαν οι φασίστες το γελαστό παιδί». Έξαρση, συγκίνηση και ανθρωπιά. Γιατί «όταν ο άνθρωπος δίνει τη ζωή του για ένα ανώτερο ιδανικό δεν πεθαίνει ποτέ…» όπως έγραψε ένας εκτελεσμένος στο τελευταίο σημείωμά του.

3 – Ο περίπατος στην Αποστόλου Παύλου τώρα την Άνοιξη, η πιο όμορφη και αναλλοίωτη διαδρομή στην Αθήνα. Θησείο-Ακρόπολη δύο δρασκελιές όαση.

4 – Έρχεται και ο Nick Cave. Πολλές συναυλίες, καθόλου λεφτά για συναυλίες.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X