Γυναίκα

Μανιταρόσουπα: Μια πρόταση για το χριστουγεννιάτικο μενού σας

Μανιταρόσουπα: Μια πρόταση για το χριστουγεννιάτικο μενού σας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Ζεστή χριστουγεννιάτικη μανιταρόσουπα
Υλικά
240 γραμ. μανιτάρια από διαφορετικά είδη
1 μεσαίο κρεμμύδι
30 γραμ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
470 ml νερού με 1 διαλυμένο κύβο ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
120 ml γάλα
Φρέσκο τριμμένο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, καθαρίζουμε καλά και κόβουμε τα μανιτάρια.
2. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι μέσα στο βούτυρο και το λάδι για δύο λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και αφήνουμε τα όλα μαζί για περίπου τέσσερα λεπτά.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου σβώλοι.
5. Προσθέτουμε μισό μίγμα του ζωμού από κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά το αλεύρι που έχει μείνει στον πάτο του τηγανιού ώστε να ανέβει προς τα πάνω.
6. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτοντας το μισό γάλα και μετά πρόσθέτουμε εναλλάξ το υπόλοιπο γάλα και το υπόλοιπο μίγμα νερού με το ζωμό.
7. Βάζουμε αρκετό πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
 Συνοδεύουμε την μανιταρόσουπα με κρουτόν ή ξεροψημένο ψωμί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X