Γυναίκα

Πώς θα προστατεύσετε χείλη και χέρια από το κρύο

Πώς θα προστατεύσετε χείλη και χέρια από το κρύο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυτές τις μέρες πρέπει να περιποιηθείς και να προστατεύσεις το δέρμα σου που είναι εξαιρετικά ευάλωτο και ευαίσθητο όταν κάνει πολύ κρύο.

Είναι δύο συγκεκριμένα σημεία που ταλαιπωρούνται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σε πρόσωπο και σώμα. Πρόκειται για τα χείλη και τα χέρια.

Χείλη: Το lip balm είναι το προϊόν που πρέπει να έχεις μόνιμα μαζί σου. Καλό είναι να αποφύγεις τη χρήση κραγιόν αυτές τις ημέρες και να περιοριστείς στη συγκεκριμένη ενυδατική φόρμουλα. Εναλλακτικά επιλέγεις μία με χρώμα στη σύνθεση της που εκτός από προστασία, θρέψη, ενυδάτωση, λάμψη και απαλότητα προσφέρει και τέλεια όψη.

Χέρια: Προσπάθησε να τα πλένεις λιγότερα συχνά απ’ ότι συνήθως. Το ζεστό νερό προκαλεί ξηρότητα και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες η κατάσταση χειροτερεύει. Αν πάλι το θεωρείς απαραίτητο φρόντισε να χρησιμοποιείς μια υγρή, απαλή σύνθεση με φυσικά συστατικά. Επίσης καλό είναι να αποφεύγεις αυτές της ημέρες τη συχνή χρήση αντισηπτικού που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ξηρότητα στο ευαίσθητο δέρμα των χεριών.

Απολέπιση και Ενυδάτωση: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια απαλή φόρμουλα που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα αρκεί στη συνέχεια να απλώσεις μια πλούσια ενυδατική κρέμα. Μην το παρακάνεις όμως, 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Στην ενυδάτωση από την άλλη δεν υπάρχουν όρια. Έχεις πάντα μαζί σου την κατάλληλη κρέμα χεριών ώστε να τη χρησιμοποιείς όσες φορές θέλεις ή νοιώθεις την ανάγκη μέσα στην ημέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X