Γυναίκα

Στιγμιαίος καφές πριν από την άσκηση: Αυτά είναι τα οφέλη του

Στιγμιαίος καφές πριν από την άσκηση: Αυτά είναι τα οφέλη του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε πώς μπορεί να σας ωφελήσει η κατανάλωση μιας κούπας ή ποτηριού στιγμιαίου καφέ πριν από την άσκηση.

1. Αυξάνει την αθλητική απόδοση και ενισχύει την αντοχή

Η καφεΐνη προσφέρει «ισχυρή εργογενετική ενίσχυση» και σε βοηθά να «προπονηθείς σε μεγαλύτερη ισχύ ή/και να προπονηθείς περισσότερη ώρα» μετά την κατανάλωση καφεΐνης. Ακόμα, μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις καλύτερους χρόνους στην αερόβια προπόνηση σου και στο τρέξιμο.
Τέλος, ο καφές μπορεί επίσης να μειώσει την διάρκεια της αντιληπτής άσκησης γεγονός που μπορεί να κάνει τις προπονήσεις σου να αισθάνονται ευκολότερες.

2. Μειώνει τον πόνο των μυών

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν καφέ πριν από την άσκηση αντιμετώπισαν λιγότερους πόνους στους μύες κατά τη διάρκεια της προπόνηση συγκριτικά με εκείνους που δεν κατανάλωσαν.

3. Επιταχύνει την απώλεια λίπους

Ίσως το μεγαλύτερο όφελος από την κατανάλωση καφέ πριν την προπόνηση σου, είναι οι λιποδιαλυτικές του ιδιότητες. Ο στιγμιαίος καφές όταν καταναλώνεται πριν την άσκηση, μπορεί να διεγείρει την καύση λίπους, ως εναλλακτική πηγή ενέργειας αντί για γλυκογόνο.
Τέλος, η καφεΐνη και άλλες ενώσεις που βρίσκονται στον καφέ, δρουν ως κατασταλτικά της όρεξης, οδηγώντας σας σε συνολικά μικρότερη πρόσληψη θερμίδων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X