Ειρήνη Λαγούδη: Δολοφονία ή αυτοκτονία; Τι δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Δολοφονήθηκε ή αυτοκτόνησε η Ειρήνη Λαγούδη; Η αστυνομία κλείνει προς την εκδοχή της αυτοκτονίας. ενώ η οικογένεια οι δικηγόροι και οι ιδιωτικοί ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι δολοφονήθηκε.

Πάντως, δεν έγιναν σοφότεροι ούτε οι μεν ούτε οι δε από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Αυτά διαβιβάστηκαν χθες το βράδυ στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, την Ασφάλεια Αγρινίου.

Σύμφωνα με το bloko.gr, βρέθηκε ποσότητα της ουσίας ανθρακυλαιμοσφαιρίνη άνω του 60, ενώ εντοπίστηκε και ποσότητα αλκοόλ αρκετά πάνω από τα όρια.

Οι αστυνομικοί αναμένουν τώρα και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να καταλήξουν –με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια- στα «πώς» και τα «γιατί» της πολύκροτης υπόθεσης.

Για τα αποτελέσματα έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας που εποπτεύει και προΐσταται της πολύκροτης υπόθεσης, ενώ όπως επισημαίνει το bloko.gr η τοξικολογική εξέταση συγκλίνει προς την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Τι σημαίνει η ποσότητα ανθρακυλαιμοσφαιρίνης που βρέθηκε άνω του 60

Όπως εξήγησε ο Γρηγόρης Λέων, Πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικης εταιρίας, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», «είναι αποτέλεσμα αναμενόμενο από τη στιγμή που εξαρχής συζητάγαμε για μια δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα. Για να αντιληφθεί σωστά ο κόσμος, θέλω να σας πω ότι το μονοξείδιο του άνθρακα έχει την ιδιότητα δια μέσου των πνευμόνων, να περνάει στην κυκλοφορία του αίματος και να αντικαθιστά το οξυγόνο που έχει η αιμοσφαιρίνη. Όταν έχουμε τιμές αυτού του επιπέδου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αιτία θανάτου είναι η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και επίσης ότι ο άνθρωπος ο οποίος έχει εισπνεύσει αυτό το ποσοστό μονοξειδίου του άνθρακα, είναι εν ζωή τη στιγμή που ο καπνός έχει δημιουργήσει αυτή τη συγκέντρωση. Τα συνήθη όρια για θανατηφόρα κατάληξη είναι πάνω από 50».

Τι σημαίνει η ποσότητα 0.40 αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα

«Δεν είναι μια μεγάλη ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης. Αρκεί ένα ποτηράκι κρασί, ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας ή μια μεζούρα από ένα βαρύ ποτό για να φτάσουμε αυτή την ποσότητα», εξήγησε ο κ. Λέων και πρόσθεσε: «Η αιθυλική αλκοόλη παράγεται σε μια σορό εφόσον έχουμε προχωρημένη σήψη, καθώς τα μικρόβια που μπαίνουν στο σώμα του θανόντα, παράγουν -ψευδώς- τιμές αιθυλικής αλκοόλης».

Τέλος, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Καραϊβάζ, βρέθηκε και τρίτη ουσία για την οποία απέφυγε να πει περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με το star.gr.

Δολοφονία Ειρήνης Λαγούδη : θρίλερ με δύο νέες ανατροπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ