Κοινωνία

Άγιοι Ανάργυροι: Εισαγγελική έρευνα για την απόπειρα αυτοκτονίας του γυναικοκτόνου μέσα στο κελί

Άγιοι Ανάργυροι: Εισαγγελική έρευνα για την απόπειρα αυτοκτονίας του γυναικοκτόνου μέσα στο κελί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έρευνα από τον εισαγγελέα φυλακών διατάχθηκε μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του 39χρονου δράστη για την δολοφονία της 28χρονης πρώην συντρόφου του στους Αγίους Αναργύρους.

Η απόπειρα αυτοκτονίας συνέβη λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής όταν ο δεσμοφύλακας που πέρασε έξω από το κελί διαπίστωσε ότι ο 39χρονος δεν βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Στο συγκεκριμένο κελί βρισκόταν με έναν ακόμη κρατούμενο με παρόμοιο προφίλ και σε αυτή την πτέρυγα οι κρατούμενοι ελέγχονται από σωφρονιστικό υπάλληλο ανά 10 έως 20 λεπτά.

Επιστρέφοντας μετά από 10 λεπτά ο φύλακας δεν τον είδε στο κρεβάτι του και άνοιξε την πόρτα του κελιού βλέποντάς τον στο πάτωμα, αναίσθητο. Έτσι, άμεσα κάλεσε σε βοήθεια και ξεκίνησε να προσφέρει ΚΑΡΠΑ στον κρατούμενο για να τον επαναφέρει.

Ο 39χρονος προφυλακισμένος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει τις γάζες από τα τραύματά του, για να απαγχονιστεί και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 39χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας αυτοσχέδιο βρόγχο με γάζες που είχε τυλιγμένο στο λαιμό του από τον προηγούμενο τραυματισμό του.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε τους επιδέσμους που του είχαν βάλει οι γιατροί για τα δικά του τραύματα, όταν αυτοτραυματίστηκε μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα.

Ο 39χρονος στήριξε τις γάζες σε μια βίδα και προσπάθησε να απαγχονιστεί, όμως φαίνεται πως έπαθε έμφραγμα και έχασε τις αισθήσεις του.

Μετά την ΚΑΡΠΑ, ο 39χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών και στη συνέχεια στο Αττικό Νοσοκομείο όπου εισήχθη στη ΜΕΘ. Πάντως, δεν είχε μεταφερθεί στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών, αλλά κρατούνταν σε κανονικό κελί, έχοντας επιτήρηση κάθε 20 λεπτά.

Στον 39χρονο αναμένεται να γίνει αξονική εγκεφάλου για να φανεί η νοητική κατάσταση του δράστη μετά την απόπειρα αυτοκτονίας.

Το βιβλίο εφόδου των σωφρονιστικών υπαλλήλων ανά 20λεπτο στο κελί του γυναικοκτόνου – Νέες πληροφορίες για την απόπειρα αυτοκτονίας

Όπως δείχνουν τα νεότερα στοιχεία, οι αρμόδιοι των φυλακών είχαν εκδώσει εντολή εφόδων ανά 20 λεπτά στο κελί του 39χρονου δράστη, για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα κατά την παραμονή του στον ειδικό χώρο κράτησης της πτέρυγας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού.

Ο δράστης της δολοφονίας της Κυριακής είχε εξεταστεί και από ψυχίατρο, ο οποίος κλήθηκε με εντολή από την φυλακή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ενώ διέμενε σε κελί με άλλον κρατούμενο, ενώ ο κοινόχρηστος διάδρομος παρακολουθείται από κάμερα.

Σε έγγραφο ντοκουμέντο του dikastiko.gr, φαίνεται πως η εντολή που είχε δοθεί ήταν σαφής και οι έφοδοι γίνονταν κανονικά κάθε 20 λεπτά. Όπως προκύπτει και από τις υπογραφές και τις αναγραφές των ονομάτων των σωφρονιστικών υπαλλήλων, όντως τον παρακολουθούσαν ανά 20λεπτο.

dikastiko_e387c.jpg

Στο μεσοδιάστημα λοιπόν από δύο εφόδους του υπαλλήλου, ο 39χρονος σηκώθηκε από το κρεβάτι (προσποιούταν ότι κοιμόταν) και όταν ο συγκρατούμενος τον ρώτησε που πάει, εκείνος απάντησε: «τουαλέτα».

Εκεί, φέρεται να πέρασε τις γάζες στις σωληνώσεις και προσπάθησε να απαγχονιστεί. Ο δράστης της δολοφονίας επιχείρησε να αυτοκτονήσει, χρησιμοποιώντας τις γάζες που είχε στον λαιμό του για τα τραύματά του, τα οποία προκάλεσε ο ίδιος με το μαχαίρι που δολοφόνησε την Κυριακή, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Μετά από 7 λεπτά, μπήκαν και πάλι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο κελί και τον βρήκαν αναίσθητο μέσα στην τουαλέτα, πεσμένο στο έδαφος και με εμφανή σημάδια στο λαιμό, περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ διασωληνημένος, ενώ αναμένεται να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στην σύντομη απολογία του στην ανακρίτρια, ότι είχε πάρει το μαχαίρι για να κάνει κακό στον εαυτό του, μπροστά στην πρώην σύντροφό του. Οι ισχυρισμοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια, που τον έκριναν προφυλακιστέο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X