Κοινωνία

Δέκα ονειρικές παραλίες κοντά στην Αθήνα για… βουτιές στο άψε – σβήσε (video)

Δέκα ονειρικές παραλίες κοντά στην Αθήνα για… βουτιές στο άψε – σβήσε (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που το φετινό καλοκαίρι θα αρκεστούν στις μονοήμερες – κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα. Οι παραλίες της Αττικής προσφέρουν την απαραίτητη αίσθηση δροσιάς και χαλάρωσης στους κατοίκους της πόλης. Παρακάτω θα βρείτε 10 παραλίες για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας βουτιές:

Ερωτοσπηλιά

Στην ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Ράφτη και περίπου 50 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας, αν δεν υπολογίσουμε την κίνηση του Σαββατοκύριακου, Σαββάτου και της Κυριακής, θα βρείτε μία μικρή παραλία που είναι αρκετά δημοφιλής σε λουόμενους νεαρής ηλικίας. Τα καθαρά νερά, το βότσαλο, τα ελάχιστα δέντρα που προσφέρουν μια δόση σκιάς περιμετρικά της και το μοναδικό ξύλινο υπερυψωμένο μπαρ, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

Μυλοκοπή

Σε μία μόλις ώρα από την Αθήνα, μπορείτε να βρεθείτε στη διπλή παραλία της Μυλοκοπής, η οποία χαρίζει απίστευτη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και συνδυάζει κυριολεκτικά βουνό και θάλασσα. Ο χωματόδρομος που οδηγεί σε αυτήν γίνεται δυσπρόσιτος, γι αυτό θα πρέπει να έχετε το κατάλληλο αυτοκίνητο, εναλλακτικά μπορείτε να παρκάρετε στο δάσος και να περπατήσετε μέχρι την ακτή.

Η ελληνική παραλία που έχει… φυσική νεροτσουλήθρα! video

Το φασκόμηλο που δεσπόζει στους γύρω βράχους, τα καταπράσινα πεύκα που την περιστοιχίζουν κι αγγίζουν τη σμαραγδένια θάλασσα θα σας κόψουν την ανάσα και θα σας ανταμείψουν. Σημειώστε ότι η παραλία είναι αυστηρά μη οργανωμένη οπότε θα χρειαστεί να σταματήσετε το Λουτράκι για προμήθειες.

Προσήλι

Κοντά στο Πόρτο Γερμενό και 63 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα βρίσκεται το Προσήλι, μία παραλία με ψιλό βοτσαλάκι, διάφανα γαλαζοπράσινα νερά και φουντωτά δέντρα. Καλά προστατευμένη από τους βορειάδες που ταλαιπωρούν συχνά την περιοχή, έχει εύκολη πρόσβαση από τον δρόμο και γίνεται και μια τέλεια αφορμή για μονοήμερη εκδρομή στο Πόρτο Γερμενό.

Χάρακας

Είναι μια από τις ωραιότερες αμμουδιές της αττικής ακτογραμμής, έχει ένα κομμάτι με ξαπλώστρες και ένα χωρίς, κι είναι αρκετά μεγάλη. Θα τη βρείτε κοντά στα όρια των δήμων Λαυρίου και Κερατέας, οδηγώντας προς το Σούνιο.

Κακιά Θάλασσα

Πρόκειται για μια μικρή παραλία με ψιλό χαλίκι που απέχει 58 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Χωρισμένη σχεδόν στη μέση αποτελείται από ένα οργανωμένο και ένα ελεύθερο κομμάτι όμως δε διαθέτει τον απαραίτητο χώρο στάθμευσης σε σχέση με τον κόσμο που συγκεντρώνει.

Η «άγνωστη» παραλία μια… ανάσα από την Αθήνα που θυμίζει Κυκλάδες! video

Παρότι τα μελτέμια την κάνουν να δείχνει θολή και όχι ιδιαιτέρως καθαρή, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών είναι κατάλληλη για τις βουτιές σας λίγο πιο έξω από την πόλη. Θα συναντήσετε από πολυμελείς οικογένειες και παρέες εφήβων μέχρι ζευγάρια που επιλέγουν τον παραθαλάσσιο ναό για να έρθουν εις γάμου κοινωνία.

Δασκαλειό

Το Δασκελειό βρίσκεται νοτιότερα της παραλίας Κακιά Θάλασσα και είναι ένας από τους πολυάριθμους οικισμούς του δήμου Κερατέας που έχουν δημιουργηθεί στην παραλιακή ζώνη μεταξύ του Λαυρίου και του Πόρτο Ράφτη. Προσπερνώντας το πρώτο λιμανάκι που είναι φανερά πιο ήσυχο και οικογενειακό, φτάνετε στο δεύτερο, εκεί όπου υψώνονται τεράστια φιλέ ιδανικά για όσους αρέσκονται στο beach volley. Η αμμουδιά, τα καθαρά νερά και τo μπαρ της περιοχής, που φαίνεται να αγαπά παλιότερους RnB και Hip Hop ήχους, θα σας χαρίσουν τις απαραίτητες στιγμές χαλάρωσης.

Δικαστικά

Τα Δικαστικά βρίσκονται μία ώρα και ένα τέταρτο έξω από το κέντρο της Αθήνας και αποτελούν ένα καλά κρυμμένο μυστικό της ανατολικής Αττικής, αφού τα βράχια τους σπάνια γνωρίζουν συνωστισμό. Τα νερά είναι εμφανώς πεντακάθαρα, συγχρόνως παγωμένα και αρκετά βαθιά, ενώ γύρω τους υπάρχουν ελάχιστα μέρη όπου μπορείτε να ξαποστάσετε μακριά από τον ήλιο.

Ψάθα

Αν και τα μελτέμια δεν λείπουν από την παραλία που απέχει κοντά στα 70 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, όσο και να φυσάει στην Ψάθα δύσκολα θα συναντήσετε φύκια να βγαίνουν στα ρηχά.

Τρίβεις τα μάτια σου! Αυτές είναι οι πιο παράξενες ελληνικές παραλίες (video)

Ακόμα και αν φαντάζει αρκετά μακριά, τα ελάχιστα μαγαζιά που βρίσκονται κοντά της διατηρούν διακριτική την παρουσία τους στο χώρο και το βότσαλο της είναι ιδανικό για να συγκρατήσει την ομπρέλα σας προκειμένου να απολαύσετε μια ήσυχη βουτιά στη Δυτική Αττική.

ΚΑΠΕ Λεγραινών

Η αλήθεια είναι πως θα δυσκολευτείτε να βρείτε τα πεντακάθαρα νερά της συγκεκριμένης παραλίας εξαιτίας του ότι δε φαίνονται από το δρόμο. Ευτυχώς όμως μετά τον οικισμό του Χάρακα και λίγο πριν το Σούνιο υπάρχουν αρκετές ταβέρνες με εξυπηρετικούς ιδιοκτήτες που θα σας κατευθύνουν προς τον χωματόδρομο όπου θα συναντήσετε τη ταμπέλα «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)».

Παραλίες… παραδεισένιες και λίγη ώρα από την Αθήνα! Μαγεύει η Πελοπόννησος (video)

Κατεβαίνοντας μια μεγάλη κατηφόρα που απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από την Πλατεία Ομονοίας θα βρεθείτε μπροστά σε μια μη οργανωμένη και όμορφη παραλία με ψιλό βότσαλο.

Θυμάρι (Ανάβυσσος)

Περνάμε την Παλαιά Φώκαια και φτάνουμε στο Θυμάρι. Μιλάμε μάλλον για τα καθαρότερα νερά της Αττικής, 55χλμ από το κέντρο της Αθήνας και μία από τις πιο παρθένες παραλίες. Ωραία άμμος, άπειρος χώρος για ρακέτες, αλλά χωρίς καφετέριες και ταβέρνες, ότι πρέπει δηλαδή για μία χαλαρή απόδραση.

Καλές βουτιές!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X