Κοινωνία

Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας

Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διαμαρτυρία πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή έξω από το υπουργείο Υγείας, από υγειονομικούς, συνδικαλιστικές οργανώσεις φορείς και σωματεία.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, οι συγκεντρωμενοι διεκδικούν, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

Αναλυτικά ζητούν:

1.Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

2.Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.

3.Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.

4.Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Την ίδιαστιγμή κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται έξω από μεγάλα ιδιωτικά Κέντρα Υγείας, στο “ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ” στον Πειραιά, στην “ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ” στους Αμπελόκηπους, στο “ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ” και στο “ΥΓΕΙΑ” στο Μαρούσι.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό κάλεσμα:

«Το δημόσιο σύστημα υγείας δουλεύει στο “κόκκινο”, δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουν ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στους ίδιους μεγάλους κινδύνους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X