Κοινωνία

ΕΛΑΣ: 107 καταδικασμένοι αστυνομικοί παραμένουν σε υπηρεσία

ΕΛΑΣ: 107 καταδικασμένοι αστυνομικοί παραμένουν σε υπηρεσία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΑΣ: Σοκ έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο φρουρός της σκοπιάς στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων είναι αμετάκλητα καταδικασμένος σε 8 χρόνια κάθειρξη για κακούργημα, παρά το γεγονός ότι ήταν σε διαδικασία απόταξης.
Ο 48χρονος αρχιφύλακας είχε συλληφθεί το 2014 για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση. Φυλακίστηκε το 2021 στη Λάρισα, αποφυλακίστηκε με βούλευμα το 2023 και πριν λίγους μήνες καταδικάστηκε αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο. Εκκρεμούσε, ωστόσο, η ολοκλήρωση της διαδικασίας απόταξής του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ 107 αστυνομικοί που έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά αδικήματα, έχουν καταδίκες και έχει ζητηθεί πειθαρχικά η απόταξή τους από το αστυνομικό σώμα, παραμένουν σήμερα στην αστυνομία, υπηρετώντας ή όντας ενεργοί εντός της αστυνομίας λόγω διαδικαστικών εκκρεμοτήτων.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, έχουν μετατεθεί δυσμενώς σε περιφερειακά Α.Τ. καλούνται να αντιμετωπίσουν κρίσιμα ζητήματα για την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς ωστόσο λόγω της αποστασιοποίησής τους και της δυσμενούς μεταχείρισής τους να ανταποκρίνονται επαρκώς στα καθήκοντά τους.

ΕΛΑΣ: Μπαλάσκας: «Ανάμεσα στους 107 οι οποίοι ήταν έμποροι ναρκωτικών»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, σχολίασε την αποκάλυψη αυτή αναφέροντας:

«Είναι πάρα πολύ βραδυκίνητη η πειθαρχική διαδικασία στην ελληνική αστυνομία. Εγώ το έχω πει εδώ και τρία χρόνια ότι το πειθαρχικό δίκαιο θα έπρεπε να είχε αναμορφωθεί. Σε τέτοιες ειδικές περιπτώσεις που έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένες ποινικές καταστάσεις και κακοποιούς αστυνομικούς, αμέσως να τους δίνουμε μια κλωτσιά και να τους διώχνουμε από το Σώμα. Όλοι σοκαριστήκαμε να φεύγει από την σκοπιά του ένστολος και ένοπλος και να παγαίνει να δηλώσει ”παρών” σε διπλανό αστυνομικό τμήμα. Απίστευτα πράγματα».

Και πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας: «Ανάμεσα στους 107 ήταν έμποροι ναρκωτικών, δεν ήταν απλές περιπτώσεις. Εδώ μιλάμε για σοβαρούς κακοποιούς μέσα σε ιδιαίτερες συμμορίες με ”νονούς” της νύχτας και Greek Mafia. Σοβαρά πράγματα».

Βαρελά: «Πρέπει να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία»

Η Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος, ανέφερε «όταν κάποιος είναι αμετάκλητα καταδικασμένος για πάρα πολύ σοβαρή καταδίκη δεν μπορεί να εκπροσωπεί». Ενώ για την υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβας έξω από ΑΤ Αγίων Αναργύρων σχολίασε η κα. Βαρελά ότι βρίθει από παραλείψεις, όπου διαδέχθηκαν η μία την άλλη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X