Κοινωνία

Έλληνας youtuber καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του!

Έλληνας youtuber καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για τον Σωτήρη, που διατηρεί το κανάλι «Unboxing Specialist» στο YouTube. Ο youtuber έκανε γνωστές τις απειλές που δέχεται με ένα βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του.

Όλα ξεκίνησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ύστερα από ένα βίντεο για κάμερες ασφαλείας ώστε ο κόσμος να προστατεύεται από διαρρήκτες. Οι απειλές του εστάλησαν με mail και ήδη έχει ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία τον προέτρεψε να καταθέσει μήνυση, όπως κι έκανε.

Στο βίντεο διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών με τίτλο “Στο έλεος των εκβιαστών! Το τελευταίο μου βίντεο;» ο Unboxing Specialist παρουσίασε κάποια από τα απειλητικά μηνύματα, με τους αποστολείς να ζητούν να κατεβάσει συγκεκριμένα βίντεο από το κανάλι του αλλιώς θα τον σκοτώσουν. Μάλιστα, σε ένα από αυτά, του δίνεται διορία 48 ώρες.

«Σωτήρη σβήσε όλα τα βίντεο που προτρέπεις τον κόσμο να βάλει κάμερες ΠΑΡΑΝΟΜΑ να παρακολουθούν δημόσιο χώρο. Σου δίνουμε 48 ώρες να το κάνεις αλλιώς ερχόμαστε να σε μαχαιρώσουμε στο λαιμό και θα στο κόψουμε», αναφέρει το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε στις 28 Δεκεμβρίου.

Σε ένα άλλο του λένε: «Δεν κατέβασες κανένα βίντεο. Είσαι νεκρός. Παρακολουθούμε και τη γυναίκα σου, ξέρουμε τα αυτοκίνητά σου και που μένεις. Ερχόμαστε, είσαι νεκρός».

Ο youtuber καταγγέλλει αδιαφορία από την αστυνομία και μηδαμινή ενημέρωση για το αν έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου ή των ατόμων που κρύβονται πίσω από το mail απ’ όπου στέλνονται τα απειλητικά μηνύματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X