Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ξάφριζε μαγαζιά και οχήματα στην Αττική

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ξάφριζε μαγαζιά και οχήματα στην Αττική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πρωί της Δευτέρας συνελήφθησαν στην Ηλιούπολη και στο κέντρο της Αθήνας ένας 26χρονος και μία 21χρονη ως μέλη της συμμορίας που «ξάφριζε» μαγαζιά και αυτοκίνητα.

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας και παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Η συμμορία είχε συσταθεί από τον Ιανουάριο φέτος και είχε διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης, ο ένας εκ των ανδρών πρωινές ώρες -που δεν λειτουργούσαν τα καταστήματα- με καλυμμένα χαρακτηριστικά και χειρουργική μάσκα, κινείτο πεζός στις Ηλιούπολης, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, αναζητώντας το κατάστημα – στόχο.

Μόλις το έβρισκε, το προσέγγιζε και παραβίαζε την κλειδαριά του με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου. Έπειτα, εισερχόταν σε αυτό και αφαιρούσε με γρήγορο ρυθμό χρήματα από την ταμειακή μηχανή, ηλεκτρονικές συσκευές και εμπορεύματα του καταστήματος.

Στη συνέχεια, μετέφερε τα κλοπιμαία σε διαμέρισμα που διατηρούσε με τους συνεργούς του στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να τα πουλήσουν σε δεύτερο χρόνο.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X