Θέμα

Φρίκη στη Γλυφάδα: Τρεις νεκροί από την επίθεση ενόπλου στη ναυτιλιακή εταιρεία -Αυτοκτόνησε ο δράστης

Φρίκη στη Γλυφάδα: Τρεις νεκροί από την επίθεση ενόπλου στη ναυτιλιακή εταιρεία -Αυτοκτόνησε ο δράστης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φρίκη στη Γλυφάδα: Στην European Navigation του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση εξελίσσεται η υπόθεση εισβολής ενόπλου στη Γλυφάδα, με νεκρούς. Από τους πυροβολισμούς έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα.

Η εταιρία European Navigation του Σπύρου Καρνέση είναι ο τόπος του εγκλήματος στη Γλυφάδα, όπου ο heead of Insurance της έπεσε νεκρός από σφαίρες πρώην υπαλλήλου της εταιρίας, ενώ δύο ακόμη υπάλληλοι έχουν τραυματιστεί.

Ο δράστης που εισέβαλε στη ναυτιλιακή εταιρεία ήταν πρώην υπάλληλος της European Navigation. Σημειώνεται ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό 20 λεπτά μετά τις 10:00 από τους εργαζόμενους της ναυτιλιακής εταιρείας, που κατάφεραν να βγουν έξω από το κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αδιανόητο μακελειό  ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί, όταν ο δράστης, κατά πληροφορίες 70 ετών, πρώην εργαζόμενος που απολύθηκε από την εταιρεία, εισέβαλε στο κτίριο και άρχισε να πυροβολεί.

Ο Απολυμένος Αιγύπτιος σκότωσε την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, τον γαμπρό της, έναν καπετάνιο και αυτοκτόνησε

Νεκρή η αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία, ο γαμπρός του Αντώνης Βλασάκης κι ένας καπετάνιος, είναι τα θύματα του 70χρονου αιγυπτιακής καταγωγής που εισέβαλε στα κτίρια της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα το πρωί. Ο δράστης αυτοκτόνησε μετά από λίγη ώρα.

Ο Αιγύπτιος πήγε στο γραφείο της Μαρία Καρνέση, έσπασε την πόρτα, την πυροβόλησε στο χέρι και στη συνέχεια την εκτέλεσε με πυροβολισμό στο κεφάλι. Η έτερη αδερφή του εφοπλιστή, Δέσποινα Καρνέση, βρισκόταν στον πάνω όροφο και ο δράστης δεν την βρήκε.

Στο κτήριο επικρατούσε πανικός για αρκετή ώρα με τους τραυματίες να παρέμεναν στο χώρο για αρκετή ώρα, όμως εντοπίστηκαν νεκροί από τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ που μπήκαν στο κτήριο.

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στα εξής σημεία: Λ. Ποσειδώνος και Πλατεία Φλέμινγκ, Λ. Kαραμανλή και Καλυψούς, Aρτεμισίου και Ροντήρη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να εκμεταλλεύτηκε ένα κενό ασφαλείας, και μπήκε από το πάρκινγκ στους ορόφους της εταιρίας.

Η εταιρεία αναφέρει στην ιστοθέση της ότι ιδρύθηκε το 1979 και έχει επί δεκαετίες διαχειριστεί δεκάδες εμπορικά πλοία, δεξαμενόπλοια πετρελαίου και χημικών, ενώ «διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd». Συγκεκριμένα, «δύο shuttle tankers DP2 Suezmaxes που κατασκευάστηκαν το 2013 στο STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και το 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006, ενώ υπήρχε προγραμματισμός προσθήκης ακόμη πέντε δεξαμενόπλοιων MR στο STX στην Κορέα ήδη την περασμένη δεκαετία. Οι εγκαταστάσεις της στην Γλυφάδα φιλοξενούν τις υπηρεσίες για «την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και το πλήρωμα».

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, η ναυτιλιακή έχει βρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο προσκήνιο μέσω της δικαστικής διαμάχης στην οικογένεια Καρνέση για σειρά οικονομικών θεμάτων. Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής της Σπύρος Καρνέσης έχει και το πλειοψηφικό ποσοστό σε γνωστή εταιρεία καυσίμων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X