Καιρός

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ντύθηκαν στα λευκά Κυκλάδες και Εύβοια – Χιόνια μέχρι και στις παραλίες (vids&pics)

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ντύθηκαν στα λευκά Κυκλάδες και Εύβοια – Χιόνια μέχρι και στις παραλίες (vids&pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας Ελπίδα επηρέασε από χθες τα νησιά των Κυκλάδων. Όπως γράφει το cyclades24.gr, oι δήμοι των Κυκλάδων έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, είναι έτοιμα να τεθούν στη διάθεση των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ενώ σε 24ωρη ετοιμότητα θα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ήδη χιονίζει σε αρκετά νησιά όπως η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος και η Μύκονος, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Άνδρο, πυκνή ήταν η χιονόπτωση στα χωριά Βουρκωτή και Άρνη, ενώ σε ορισμένα σημεία στο επαρχιακή δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σημειώνεται ότι στο νησί απαγορεύεται η κυκλοφορία μέχρι τις 10 το πρωί σε Βουρκωτή, Άρνη, Ρέματα και Κατάκοιλο λόγω των ακραίων φαινομένων.

Κακοκαιρία Ελπίς -Νάξος: Στην Απείρανθο το πρώτο χιόνι

Στη Νάξο το πρώτο χιόνι έπεσε χθες γύρω στις 7 το απόγευμα στην Απείρανθο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, τα πάντα είχε καλύψει ένα λευκό πέπλο.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ανακοίνωση ζητάει από τους δημότες να είναι προσεκτικοί, ενώ αποφάσισε και την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Παιδικών σταθμών τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης.

Στα λευκά και η Τήνος

Η κακοκαιρία Ελπίς χτύπησε και την Τήνο με σχεδόν όλο το νησί να ντύνεται στα λευκά όπως αναφέρει το tinostoday. Σε δημοσίευμά του έχει αναρτήσει και φωτογραφίες από τα χωριά Σκαλάδο, Κέχρο, Φαλατάδο, Κτικάδο, Δυο Χωριά, όσο και από περιοχές της Π.Ε. Τήνου.

Κακοκαιρία Ελπίς: Λευκό τοπίο στη Μύκονο

Στα λευκά ντύθηκε και η Μύκονος όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύουν χρήστες των κοινωνικών δικτύων:

Από το πρωί χιονίζει στην κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές, ενώ από τον λευκό κλοιό δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες του νησιού, σύμφωνα με το mykonoslive.

Κακοκαιρία Ελπίς: Έντονη χιονόπτωση στην Σύρο

Αισθητή έως και έντονη είναι η χιονόπτωση στην Σύρο από το βράδυ του Σαββάτου, με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η Άνω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Το πρωί της Κυριακής η χιονόπτωση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού και αναμένεται να το στρώσει για τα καλά. Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο δρόμος για την Απάνω Μεριά, είναι αποκλεισμένος και θα χρειαστούν ειδικά μηχανήματα προκειμένου να τον καθαρίσουν

Πυκνό χιόνι στη Νότια Εύβοια

Πυκνό χιόνια έπεσε το βράδυ του Σαββάτου σε πολλές περιοχές στην Εύβοια, έχοντας ωστόσο προκαλέσει και πολλά προβλήματα.

Χωριά όπως, τα Κριεζά, τα Ζάρκα, οι Τσακαίοι, ο Αγιάννης, Άγιος Λουκάς αλλά και ο πάνω Αλμυροπόταμος στην νότια Εύβοια, από χθες το βράδυ λίγο μετά τις 12:00, ντύθηκαν στα λευκά μέσα σε λίγη ώρα, με την έντονη χιονόπτωση να σκεπάζει δρόμους, οχήματα και σκεπές σπιτιών.

Σύμφωνα με το evima.gr, σε κάποιους επαρχιακούς δρόμους, η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε σημεία όπου επικρατούν συνθήκες έντονης χιονόπτωσης.

Την ίδια στιγμή, υπήρχε έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη του Αλιβερίου το βράδυ του Σαββάτου. Σε αρκετά σημεία του νόμου υπάρχει έντονος παγετός στους δρόμους από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, γι αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επίσης υπάρχουν περιοχές στην Εύβοια που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X